تکثیر سانسوریا

تکثیر سانسوریا

سانسوریا از خانواده ساکولنت‌ها بوده و بومی مناطق استواییِ آفریقا و آسیا می‌باشد و یکی از محبوب‌ترین گیاهان به حساب می‌آید.

این خانواده تنوع زیادی داشته و هر گونه آن دارای رنگ‌های مختلفی می‌باشد.

همان‌گونه که در جریان هستید، سهولت در نگهداری آن یکی از دلایل روی آوردن علاقه‌مندان به این گیاه است.

تکثیر این گیاهِ محبوب برای دارندگانِ آن جذابیت فراوانی داشته که در ادامه این مقاله به نکاتِ کلیدی تکثیر سانسوریا می‌پردازیم.

75,000 تومان650,000 تومان
65,000 تومان320,000 تومان
55,000 تومان650,000 تومان
75,000 تومان620,000 تومان

روش‌های تکثیر سانسوریا :

۱-جدا کردن پاجوش‌ها

۲-ریشه‌دار کردن قلمه برگ در خاک

۳- ریشه‌دار کردن قلمه برگ در آب

جدا کردن پاجوش‌ها :

یکی از راحت‌ترین روش‌های تکثیر سانسوریا جدا کردن پاجوش‌های آن می‌باشد.

در صورتی که گیاه سانسوریا در گلدان مناسب کاشته شده باشد به دلیل داشتن ریزوم (ساقه‌های زیر زمینی) در طول سال تواناییِ دادن پاجوش‌های متعددی را دارد.

تکثیر سانسوریا مهتابی

سانسوریا مهتابی (سیلور)، یکی از پاجوش‌ها گلدان پلاستیکی را شکافته و به رشد خود ادامه داده

برای تکثیر سانسوریا از این طریق، گلدان را برگردانده و به آرامی به لبه‌های آن ضربه بزنید تا گیاه از گلدان خارج شود، پس از خارج کردن گیاه از گلدان سعی در تمیز کردن ریشه‌های گیاهِ مادری به همراه پاجوش‌ها نمائید.

خیلی جای نگرانی نیست، چون گیاه سانسوریا مقاومت بالایی داشته و با هوا خوردنِ ریشه‌های آن، گیاه از بین نخواهد رفت.

جهت تمیز کردن ریزوم‌ها و ریشه‌های سانسوریا آب یکی از بهترین گزینه‌ها می‌باشد، در صورت امکان از یک ظرف آب استفاده کنید.

پس از تمیز کردن ریشه‌هایِ گیاه، از یک وسیله مناسب مانند چاقو یا قیچی باغبانی استفاده نمائید، فقط به این نکته توجه داشته باشید که از وسیله تمیز و استریل جهت جدا کردن پاجوش‌ها استفاده کنید تا گیاه از بیماری‌ها در امان باشد.

هنگام جدا کردن حتماً سعی کنید جوری پاجوش‌ها را جدا کنید تا گیاه جدید ریشه داشته باشد، در غیر این صورت رشد گیاه جدید با کمی تاخیر همراه خواهد بود.

برخی از عزیزان هم با دست این عمل را انجام می‌دهند، انجام این روش با دست مانعی ندارد، فقط باید هنگام جدا کردن پاجوش جوری گیاه را جدا کرد که ریشه به همراه پاجوش باشد.

تکثیر سانسوریا در خاک

سانسوریا مهتابی (سیلور) که از گلدان خارج شده و برای تمیز کردن ریشه‌ها آماده است.

برای جدا کردن پاجوش‌های سانسوریا اصلاً عجله نکنید، اجازه دهید تا به اندازه کافی رشد کند.

این نکته به این دلیل بیان شد که اگر پاجوش سانسوریا زمانی که کوچک است از گیاه مادری جدا شود، به دلیل نداشتن ریشه کافی عملاً رشدش برای بازه زمانی نسبتاً طولانی، مثلاً حدود شش الی نه ماه متوقف خواهد شد، در این هنگام گیاه کوچک در حال تولید ریشه و یا رشد ریشه خواهد بود.

در حالی که اگر صبر کنیم تا پاجوش در کنار گیاه مادر رشد کند، از دو نظر بهتر خواهد بود:

اول اینکه پاجوش سانسوریا به وسیله ریزوم از گیاه مادر تغذیه شده و رشد آن متوقف نخواهد شد و دوم اینکه پاجوش در این بازه زمانی، خود تشکیل ریشه داده و از ریشه‌های خودش هم علاوه بر گیاه مادری تغذیه خواهد کرد.

با رعایت این نکته، عملاً رشد پاجوش متوقف نخواهد شد و در کمترین زمان ممکن گیاه به رشد خود ادامه خواهد داد.

سانسوریا گیاه کم آبی می‌باشد، پس باید از ترکیب خاکی استفاده کرد که خیلی رطوبت را داخل خود نگه ندارد، در غیر این صورت احتمال پوسیدگی ریشه و ریزوم وجود داشته و در نهایت گیاه سانسوریا از بین خواهد رفت، از این‌رو حتماً از لیکاپون (دانه‌بندیِ متوسط یا درشت) در انتهای گلدان جهت حفظ زهکشی مناسب استفاده کرده تا آب اضافی از انتهای گلدان به راحتی خارج شود.

از ترکیب بستر آماده کاشت گیاهان آپارتمانی حدود ۴۰ درصد، خاک کاکتوس حدود ۲۰ درصد، خاک‌برگ حدود ۲۰ درصد و خاک باغچه هم حدود ۲۰ درصد می‌توانید استفاده کنید، خاک کاکتوس برای فراهم کردن زهکش مطلوب استفاده می‌شود.

جالب است بدانید گیاه سانسوریا گلدان کوچک و تنگ را دوست دارد، در این گلدان هم سریع‌تر پاجوش‌های آن از دل خاک بیرون خواهد آمد.

پس پاجوش‌های جدا شده را در گلدان با سایز مناسب بکارید و بعد از گذشت مدت زمانی که، کمی ریشه‌های آن‌ها رشد کرد به گلدان بزرگ‌تر منتقل کنید.

هنگام کاشتن گیاه سانسوریا اگر مقداری خاک وسط برگ‌های سانسوریا رفت، سعی در تمیز کردن آن نمائید، در صورتی که تمیز نشود و برای مدت طولانی بماند، با برخورد مدام رطوبت به آن احتمال پوسیدگی برگ‌های گیاه در آن ناحیه وجود خواهد داشت، پس بهتر است بعد از کاشتن گیاه سعی در تمیز کردن انتهای برگ (قسمتی که به ریزوم متصل است) نمائید.

در صورتی که سانسوریا ابلق دارید، این روش یکی از بهترین و مطمئن‌ترین روش‌ها برای تکثیر این گونه می‌باشد.

45,000 تومان255,000 تومان
15,000 تومان420,000 تومان
90,000 تومان320,000 تومان
50,000 تومان465,000 تومان

ریشه‌دار کردن قلمه برگ در خاک :

ریشه‌دار کردن قلمه برگ در خاک یکی از روش‌های دیگر تکثیر گیاه سانسوریا می‌باشد.

بهترین زمان برای انجام این روش فصل بهار و تابستان می‌باشد.

ابتدا یک برگ از گیاه را انتخاب کنید، برگ انتخاب شده بهتر است جوان و بالغ (منظور برگی که به خوبی رشد داشته) باشد، به این نکته توجه کنید که سانسوریا برگ‌های گوشتی دارد، هنگام جدا کردن برگ از گیاه مادر از یک وسیله تیز استفاده کنید تا آوند‌های برگ مصدود نشود.

به وسیله قیچی مناسب برگ را جدا کرده و روی سطحی صاف قرار دهید، سپس برگ را باید به اندازه‌های کوچک‌تر برش داد، در صورتی که در حال تکثیر سانسوریا پاکوتاه هستید، اندازه‌های بین ۲ الی ۵ سانتی‌متر و در صورتی که سانسوریا شمشیری باشد اندازه قطعات بین ۴ الی ۱۰ سانتی‌متر مناسب است.

از چاقوی تیز و تمیز برای برش استفاده نمائید، همان‌گونه که قبلاً هم اشاره شد، اگر از وسیله نامناسب استفاده کنید احتمال لِه شدن برگ و مصدود شدن آوند‌های آن وجود دارد، در این صورت احتمال ریشه‌دار شدن قلمه برگ کاهش خواهد یافت.

پس از تقسیم برگِ گیاه به قطعات کوچک‌تر ترتیب قلمه‌ها را حفظ کنید، زیرا در صورتی که قلمه‌ای به صورت برعکس در خاک قرار بگیرد، آن قلمه ریشه‌دار نخواهد شد و این نکتهِ بسیار مهمی می‌باشد.

پاجوش و تکثیر سانسوریا

همان‌طور که روی عکس هم مشاهده می‌کنید، قسمتی از قلمه برگ که مجاز هست داخل خاک قرار گیرد با کلمه YES و قسمت بالای قلمه با NO به نمایش درآمده است.

ترکیب پیت‌ماس ، پرلیت و لیکاپون (ترجیحاً دانه‌بندیِ ریز) برای قرار دادن قلمه برگ مناسب است.

پیت‌ماس همواره رطوبت را حفظ کرده و برای جلوگیری از بیماری‌های قارچی بسیار مناسب است، از لیکاپون هم جهت پیشگیری از پوسیدگی قلمه برگ استفاده می‌شود.

در صورتی که بستر قلمه برگ زهکش خوبی نداشته باشد، احتمال از بین رفتن قلمه‌ها وجود خواهد داشت.

گلدان انتخاب شده را با مقداری لیکاپون (دانه‌بندیِ متوسط یا درشت) پُر کنید تا با گذشت زمان خاک موجب بسته شدن زهکش گلدان نشود، سپس گلدان را از بستر آماده کاشت قلمه پُر کنید.
در صورت امکان از هورمون ریشه‌ زایی استفاده کرده و محل قرار گرفتن قلمه در خاک را به هورمون آغشته نمائید.

استفاده از هورمون ریشه‌زایی لازم و ضروری نیست، چون سانسوریا به راحتی قابل تکثیر است، اما هورمون ریشه‌زایی در تسریع ریشه‌دهی و بهبود آن بسیار تأثیر گذار خواهد بود.

تکثیر به این روش زمان حدود ۲ الی ۳ ماهِ نیاز دارد، پس برای آن دسته از عزیزانی که علاقه دارند گیاهشان سریع‌تر و با کیفیت بهتری تکثیر شود، استفاده از هورمون ریشه‌زایی پیشنهاد می‌شود.

اگر قلمه به خوبی هورمون را جذب نمی‌کند، با آب قلمه را کمی مرطوب کنید و سپس به هورمون آغشته کنید تا به خوبی هورمون به قلمه بچسبد، سپس قلمه‌ها را با رعایت جهت قرار گرفتن در خاک، در بستر تهیه شده قرار دهید.

خیلی نباید قلمه‌ها را در خاک فرو کنید، مقداری که موجب افتادن قلمه‌ها نشود کفایت می‌کند. اگر قلمه را خیلی در بستر فرو ببریم، در صورتی که رطوبت زیاد در خاک باشد موجب پوسیدن قلمه‌ها خواهد شد.

گلدان را در مکانی پُر نور، بدون تابش مستقیم نور آفتاب قرار دهید.

در صورت امکان روی گلدان را با پلاستیک شفافی که چند سوراخ ریز جهت تهویه دارد بپوشانید تا رطوبت قلمه‌ها راحت‌تر حفظ شود.

گرما، نور و رطوبتِ مطلوب سه عامل بسیار مهم در ریشه‌دهی قلمه‌ها هستند که در صورت رعایت نکردن این نکات زمان ریشه دهی طولانی‌تر خواهد شد.

اگر برای تکثیر سانسوریا ابلق از این روش استفاده می‌کنید، به احتمال خیلی زیاد تمامیِ سانسوریای تولید شده دیگر ابلق نبوده و سبز رشد خواهند کرد.

برای بالا بردن درصد گیراییِ سانسوریا ابلق کارشناسان پیشنهاد می‌کنند قسمت سبز رنگ ابتدای قلمه (در تصویر پایین مشخص شده است) که در خاک فرو می‌رود را بریده و باید اجازه داد تا قسمت طلایی رنگ ابتدا در خاک قرار گیرد.

در تست‌های صورت گرفته این روش جواب مثبت داده، ولی به طور قاطع و ۱۰۰ درصد نمی‌توان گفت کلیه گیاهان تکثیر شده ابلق خواهند بود، ولی درصد قابل توجهی از این طریق ابلق رشد خواهند شد.

تکثیر سانسوریا با پاجوش

قلمه برگ سانسوریا ابلق که قسمت سبز آن مانند عدد هشت بریده خواهد شد.

از این روش جهت بهبود ظاهر گیاه هم می‌توان استفاده کرد و در صورتی که برگی دارای لک و یا شکستگی باشد با حذف آن هم ظاهر گیاه را حفظ کرده و هم با همان برگ می‌توان نسبت به تکثیر گیاه دوست داشتنیِ سانسوریا اقدام کرد.

ریشه‌دار کردن قلمه برگ در آب :

یکی دیگر از راه‌های تکثیر این گیاه، تهیه قلمه برگ و قرار دادن آن در آب می‌باشد.

قلمه‌های مناسب از گیاه مادر تهیه کرده و داخل ظرف آب قرار دهید، تا قلمه ابتدا ریشه داده و سپس ریزوم آن تشکیل شود.

تکثیر سانسوریا در بطری

تکثیر سانسوریا

در صورتی که برای تنظیم میزان قرار گرفتن قلمه برگ در آب مشکل دارید، می‌توانید از یک گیره کوچک و چوب همانند تصویر کمک بگیرید.

تکثیر سانسوریا در آب

پس از ریشه‌دار شدن قلمه، آن را به گلدان با سایز مناسب منتقل کرده و منتظر ظاهر شدن و یا رشد پاجوش‌های گیاه جدید باشید.

در کل ریشه‌دار کردن قلمه برگ در خاک بیشتر پیشنهاد می‌شود، زیرا قرار دادن قلمه در آب احتمال بروز بیماری‌های قارچی را به دلیل رطوبت بالا افزایش خواهد داد.

اگر دو روش را هم زمان مقایسه و امتحان کنید شاهد آن خواهید بود که قلمه‌های تکثیر شده در خاک به احتمال زیاد بهتر و قوی‌تر خواهند بود.

این روش در مورد گیاه ابلق هم خیلی پیشنهاد نمی‌شود و احتمال این‌که گیاه جدید سبز باشد بسیار بالا خواهد بود.

 

پیشنهاد اطلسی ها : بذر سبزیجات

165 دیدگاه برای “تکثیر سانسوریا

      • رضا گفته:

        سلام وقت شما بخیر در نوع ابلق زمانی که میخایم برگهای بریده شده قبل از کاشت پینه ببنده اشکالی نداره همون اول هشتی ببریم یا بعدش اینکارو انجام بدیم

        • تاجیک گفته:

          سلام وقت بخیر
          کلا قبل از اینکه بگذارید پینه ببنده برشها رو بزنید چون اگر باز موقع کاشت این کار رو بکنید دوباره محل برش جدید تازه هست.
          بنابراین هر برشی میخواید بزنید همون قبل از اینکه بگذارید پینه ببنده انجام بدید.
          البته لازم به ذکر هست که در مورد ابلق شدن قلمه های گیاه ابلق احتمال ابلق شدن با این روش هشتی هم بیسار پایینه و 80 تا 90 درصد جوانه ها سبز جوانه میزنند.

  1. همایون گفته:

    تکثیر سانسوریا به روش ریشه دار کردن قلمه برگ در آب بسیار جالب و کاربردی بود برای بنده، در حالی در اکثر سایت های دیگر این نکته را مشاهده نکرده بودم.
    با تشکر فراوان

    • تاجیک گفته:

      سلام وقتتون بخیر
      نظر لطفتون هست
      بله روش بسیار جالب و پر طرفداری هست
      خواهش میکنم ممنون از شما

  2. نسترین نیکی گفته:

    خیلی خوب بود. گیاه سانسوریا خیلی گیاه مقاوم و خوبیه، مدت ها بود به دنبال مقاله کامل در مورد تکثیر آن می گشتم. سپاس

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      خواهش میکنم،سپاسگزارم
      بله گیاه مقاوم و کم توقع و دوست داشتنی هست و البته زیبا
      خوشحالم مورد پسندتون واقع شده.

  3. بهار گفته:

    سلام
    من حدود یک سال هست که سانسوریا ابلق رو به همین شیوه که شما گفتین توى آب ریشه دار کردم ریشه ها خیلى کمه و ضعیفه و پاجوش اصلا نزده!علتش چیه میشه بگید ؟؟؟؟
    ممنون میشم

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      احتمال داره قلمه ریشه دار ضعیف باشه و تولید جوانه براش مشکل ، بعضی قلمه ها که از قسمت های قوی تر و ضخیم تر و سالم تر برگ برش خورده اند راحتتر جوانه میزنند و زودتر اما قلمه برگ های کوچکتر و ضعیف تر ممکنه گاهی تا مدت ها نتوانند جوانه بزنند ،برای این مورد توصیه میشه قلمه ای که پس از گذشت ماهها در آب بوده و کمی ریشه کرده و نتوانسته جوانه تولید کنه ، بیشتر از این در آب نگه داشته نشه چون در مدت زمان خیلی طولانی ممکنه دچار پوسیدگی بشه.
      بهتره در خاک کاشته بشن و با هورمون ریشه زایی حل شده در آب هر دو هفته یکبار آبیاری بشه تا ریشه بیشتری تولید کنه بعد از حدود یک الی یک ماه و نیم حالا شروع کنید کوددهی با کود ۳۶-۱۲-۱۲ هر دو هفته یکبار که مواد غذایی بیشتری در اختیارش قرار بگیره و جوانه بزنه.
      امیدوارم از این طریق نتیجه مطلوب حاصل بشه.

  4. پروین حیدری گفته:

    سلام ایا میتوان کاری کرد که سانسوریا ابلق سریع و زیاد پاجوش بزند ممنون از شما

    • تاجیک گفته:

      سلام و عرض ادب
      خواهش میکنم،بله
      برای تسریع در پاجوش زدن گیاه دو مورد میتونه کمک کنه،اول اینکه گلدان تنگ برای گیاه در نظر بگیرید تا سریعتر ریشه پر کنه و زودتر پاجوش بزنه و دوم اینکه میتونید از هورمون سیتوکنین استفاده کنید هر دو هفته یکبار و گیاه رو با اون آبیاری کنید و کمی هم روی گیاه میتونید اسپری کنید که کمک به پاجوش زدن میکنه.
      در نهایت باید عرض کنم هر چه نور بهتر باشه در روند رشد و سلامت و خوش رنگ شدن گیاه تاثیر داره.

  5. محمود گفته:

    سلام. من یه سوال دارم.
    پدرم سانسوریا رو در آب گذاشته و سانسوریا از انتها شروع به جوانه زدن کرده ولی من گذاشتم ریشه دار شد.
    میدونید چه کار میشه کرد که به جای ریشه از انتها جوانه بده؟

    • تاجیک گفته:

      سلام و عرض ادب
      در کل خیلی فرق نداره که اول جوانه بزنه و یا ریشه هرچند که اگر ریشه بزنه خیلی بهتره و احتمال گرفتن قلمه و زنده ماندن گیاه بیشتر میشه و برای بقای قلمه لازمه اما برای اینکه جوانه بزنه زودتر ، میتونید کودهای نیتروژن و فسفر بالاتر یا کود 20-20-20 رو بصورت محلول روی قلمه اسپری کنید اما در کل لزومی نداره حتما این کار انجام بشه چرا که با ریشه دار شدن گیاه در مرحله بعد جوانه میزنه.

  6. میلاد گفته:

    با سلام
    ممنون از مطالب خوبتون
    لطفا در مورد تکثیر ابلغ با روش ریشه دار کردن برگها بیشتر توضیح بدید. چندین بار تست کردم و متاسفانه پا جوش ها سبز شدن! برش هشتی شکل هم رعایت کردم.

    • تاجیک گفته:

      سلام و عرض ادب،ممنون از لطفتون
      بله حتما
      به طور کلی در نوع ابلق قلمه ندرتا ابلق میشه برای نوع ابلق پیشنهاد میشه از پاجوش استفاده بشه.تجربه نشون داده حتی با رعایت شکل هشتی در قلمه هم باز احتمال ابلق شدن بسیار ناچیزه و گیاه ترجیح میده از قسمت سبز جوانه بزنه.بنابراین بهترین راه تکثیر استفاده از پاجوش هستش.

  7. حمید گفته:

    سلام.من برش دادم و داخل آب گذاشتم ولی دوروزبعد همش خراب شد

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر،برای قلمه گرفتن در آب باید از برگهای ضخیم و سفت تر و کهنه تر استفاده کرد که احتمال موفقیت بالاتر و کمتر پوسیده میشن،برگهای جوان و نازک در آب ممکنه به راحتی گندیده بشن،از طرفی بهتره بعد از برش قلمه و قبل از گذاشتن در آب یکی دو روز قلمه در هوای آزاد بمونه تا محل برش پینه ببنده چون خود محل برش تازه مستعد پوسیدگی و قارچ گرفتن،هستش.نکته دیگه اینکه در ظرف نباید آب زیادی بریزید در حد اینه ته قلمه در آب باشه کافیه برای مثال حدود 5،6 سانت که البته بستگی به سایز قلمه ممکنه تغییر کنه.

      • تاجیک گفته:

        سلام وقت بخیر
        اگر در خاک باشه بله بهتره با انتهای گلدان فاصله داشته باشه تا حدی چراکه اگر در انتهای گلدان آب جمع شد دچار گندیدگی نشه و کمی فضا هم برای توسعه ریشه وجود داشته باشه.
        اگر منظورتون در آب هست که مهم نیست به انتهای ظرف برسه یا نه فقط انتهاش کمی در آب باشه کفایت میکنه.

        • فرشته گفته:

          سلام. من یکماه هست که قلمه های سانسوریا رو گذاشتم تو آب و ریشه هم زده، اما نمی‌دونم الان وقتشه انتقالش بدم به خاک یا ن؟؟

          • تاجیک گفته:

            سلام وقت بخیر
            اگر ریشه ها رشد خوبی داشتن و نسبتا بلند شدن الان هم میشه انتقال داد به خاک و مشکلی نداره و میشه حتی بعد از کاشت گهگاهی کود دهی هم کنید تا زودتر جوانه بزنه،برای سانسوریا بهتره از کود 36-12-12 استفاده کرد.

  8. رهاامیری گفته:

    سلام الان توی اذرماه هم میشه قلمه گرفت من دوتابرگ جوون سانسوریادارم داشت خراب میشد قلمه گرفتم چیکارش کنم ک ریشه بده تواین فصل ک هواسرده میشه یابی فایده س؟؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر،با توجه به اینکه سانسوریا گیاه آپارتمانی هست و در منزل یا گلخانه نگهداری میشه خزان نداره و گیاه دائم سبز هست بنابر این در همه فصول حتی در زمستان در خانه و گلخانه که طبیعتا گرم هست قابل تکثیر یا قلمه زدن هست.برای ریشه دادن قلمه ها هم میتونید بعد از برش به قطعات حدود 10 سانتی قلمه ها رو یکی دو روز کنار بگذارید تا محل برش پینه ببنده و بعد در خاک بکارید و خاک رو مرطوب کنید و هر وقت خاک خشک شد میتونید دوباره خاک رو آبیاری کنید، تا کم کم جوانه بزنه میتونید بعد از قلمه گیری و قبل از کاشت کمی هم قارچ کش به قلمه ها بزنید تا احتمال پوسیدگی قارچی کم بشه و انتهای گیاهان رو هم به هورمون ریشه زایی آغشته کنید تا زودتر ریشه بده.البته قلمه سانسوریا رو در آب هم میزارن تا ریشه کنه البته در اینصورت باید دقت بشه فقط در حد 4 ،5 سانت انتهای قلمه در آب باشه نه بیشتر،که از هر دو راه میشه استفاده کرد اما برای قلمه گیری بهتره از برگ های سالم ،ضخیم تر و قوی تر استفاده بشه تا امکان پوسیدگی پایین بیاد.نکته دیگه اینکه قلمه ها رو مراقب باشید سر و ته نکارید که در اینصورت سبز نمیکنه و خراب میشه.استفاده از قارچ کش و هورمون اجباری نیست اما در جلوگیری از بیماری قارچی و خرابی قلمه و تسریع رشد و ریشه دهی تاثیر خوبی داره.

      • زهره گفته:

        من یه برگ سالم از سانسوریام که لول شده بود رو چند ماهه در آب گذاشتم و کود ریشه زا هم به آبش اضافه میکنم. ولی خیلی کم ریشه زده و پاجوش هم که اصلا! کنار گیاه مادر بکارمش مشکلی براش ایجاد نمیشه؟ گیاه مادر پاجوش زده و سالمه.

        • تاجیک گفته:

          سلام وقت بخیر
          سانسوریا کلا کمی کند ریشه میده و جوانه میزنه. اگر کمی ریشه هم زده باشه میتونید به خاک منتقل کنید. بهتره جداگانه در یک گلدان کوچک کاشته بشه چون در گلدان مادر بدلیل بزرگ بودن گلدان، خاک اون ممکنه بیشتر از نیاز قلمه خیس بمونه و امکان پوسیدگی بیشتر میشه بنابراین بهتره جدا بکارید در یک گلدان خیلی کوچک و بعد از جوانه زدن و رشد در صورت تمایل به گلدان مادر انتقال دهید. بعد از انتقال به خاک با کود 10-52-10 یا هورمون ریشه زایی مایع میتونید هر دو هفته یکبار کوددهی کنید تا بیشتر ریشه بزنه و بعد از اینکه احساس کردید این اتفاق افتاده میتونید این کود رو قطع و کود 36-12-12 بهش بدید تا رشد با کیفیتی رو داشته باشه و جوانه های بهتری تولید کند در ادامه باز هم اگر نسبت به پاجوشدهی مقاومت کرد میتونید از هورمون سیتوکنین برای پاجوشدهی اون استفاده کنید.

  9. دیبا گفته:

    سلام متن خیلی خوب و کاربردیه👌🏻
    یه سوال داشتم، برگ های جدید سانسوریا پا کوتاه من کم رنگ و لوله است نور هم بهش میرسه تقریبا ۳ ماهی هست که گلدان رو عوض کردم. چیکار کنم کیه برگ ها پر رنگ و صاف بشن؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      نظر لطفتونه سپاسگزارم
      اول باید دلیل لوله شدن مشخص بشه بعد درمان کرد.
      لوله و باریک و کمرنگ شدن ممکنه بدلیل کم نوری باشه که فرمودید نور خوبه پس سراغ گزینه های دیگه باید رفت.
      گاهی لوله شدن بدلیل مشکل و خرابی و گندیدگی در ریشه هاست و امکان داره ریشه قارچ گرفته باشه که در اینصورت باید با قارچ کش کاربندازیم آبیاری بشه دو وعده
      دلیل دیگه لوله شدن و کمرنگی ممکنه فعالیت آفت باشه ،برگ ها رو معاینه کنید و هر گونه خراش ،خوردگی ،چین خوردن غیر طبیعی و سوزن سوزن شدن و حتی وجود ماده ای براق و چسبناک بنام عسلک هر کدام ممکنه علائم وجود آفتی باشد که باید بنا بر نیاز با سم مورد نظر سمپاشی شود.
      برای مثال نوعی کنه بنام کنه تار عنکبوتی وجود دارد که با فعالیت در برگ گیاه و مکیدن شیره گیاه ابتدا باعث کمرنگ شدن و بد رنگ شدن شده و در نهایت برگ را خشک و ضعیف میکند.
      مورد دیگه کمبود مواد غذایی و ریز مغذی ها هست که باعث ضعیف و کوچک شدن برگها میشه که در اینصورت برای سانسوریا باید با کود 36-12-12 هر دو سه هفته یکبار کوددهی بشه و با کود های میکرو هر دو ماه یکبار کوددهی بشه.
      میتونید عکس گیاه رو هم به واتساپ و یا تلگرام فروشگاه ارسال کنید تا بهتر بشه نظر داد
      ممنون از همراهیتون

  10. عسل گفته:

    سلام چند ماهه سانسوریا رو در خاک گزاشتم قلمه بزنه با این که از برگ بزرگ و ضخیم هم بوده با گذشت چند ماه هنوز هیچ پاجوشی نزده .خراب هم نشده سالم همون‌جوری توی خاکه چرا

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      از چه بستر کاشتی استفاده کردید بستر قلمه ها نباید خیلی سنگین باشد تا جوانه به راحتی سبز کند.محیط قلمه ها را مرطوب نگه دارید تا جوانه زنی تسریع شود.قلمه برای جوانه زدن به انرژی هم نیاز دارد اگر قلمه ها ریشه داده اند ولی سبز نکردند بهتره به قلمه کود 20-20-20 اسپری کنید و کمی هم با آن آبیاری بشه هر دو هفته یکبار و اگر اصلا ریشه نداده پس باید محلول هورمون ریشه زایی به گیاه بدید و با آن آبیاری کنید و حتی کمی روی قلمه ها میتونید اسپری کنید تا زودتر ریشه دهد طبیعتا بعد از ریشه دهی گیاه شروع به جوانه زنی می کند.

  11. امیرحسین گفته:

    سلام و درود
    من یکی دو ماه پیش یه سانسوریا ابلق بزرگ از بازار خریدم در حد ارتفاع ۵۰ س ، از اون موقع دو تا برگ جدید از وسط برگهای بزرگش در حال رشد هست یکیش طلایی و یکیش ساده هست ، اون که ساده بود اولا نصف طلاییه بود اما الان شده دو برابر اون طلاییه و رشدش خیلی زیاده و به طور واضح روزی نیم سانت رشد میکنه ولی نمیدونم چرا اون طلاییه رشدی نداره.
    سوالم اینجاس چرا برگ ساده در آورده ؟ کاریش میشه کرد؟
    دوست ندارم ساده باشه

    • تاجیک گفته:

      سلام و عرض ادب
      سلامت باشید
      به طور کلی گیاه هم مثل انسان خصوصیاتش برخی ذاتی هست و برخی از محیط تا حدودی تاثیر میگیره
      سانسوریا ابلق باید در محلی با نور زیاد باشه تا رنگ طلایی یا زردش بیشتر و پر رنگ تر بشه گاهی اگر محیط کم نور باشه برگهای جدید کم رنگ تر شده و رو به بیرنگی میره و یا حجم قسمت طلایی کم تر میشه،پس اول اینکه محیط نگهداریش پر نور باشه.یه چیز دیگه هم بر حسب تجربه عرض میکنم اگر مواد غذایی (کوددهی و …) مناسب در دسترس گیاه باشه به خوشرنگ شدن گیاه هم کمک میکنه.
      مورد دیگه که بنده به نظرم گیاه شما هم اینطور باشه این هستش که گاهی گیاه به دلایل ژنتیکی از خودش واکنش هایی نشون میده یا رنگ برگش تغییراتی میکنه مثلا موردی هم بوده که برگی جوانه زده و 80 درصدش طلایی شده و کمی سبز ،این مورد دست خود گیاه هست و زیاد نمیشه کاریش کرد چون یجورایی ذاتیه اتفاقا برخی دنبال این تفاوت ها هستن و براشون جالبه.
      البته میتونید عکسش رو هم در واتساپ یا تلگرام فروشگاه ارسال کنید ،بنده امری بود اونجا هم پاسخگو هستم.

  12. asd گفته:

    روش ساخت پودر ریشه زایی
    پودر تالک (از آرد یا پودر بچه هم میتوان استفاده نمود)
    اندازه گیری غلظتهای هورمون اکسین از نوع iba در غلظتهای زیر:
    0.2 0.4 0.6 0.8 1 1.2 1.4 1.6 درصد
    مخلوط کردن iba با تالک
    شما الان پودر ریشه زایی دارین!!!!
    میتوانید این محصول را به فروش برسانید و برای کلیه نهالستانهای کشور و گلخانه داران اطلاع رسانی کنید

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بله پودر ریشه زایی موجود هست
      ممنون از اطلاعات و مواردی که فرمودید.

    • Dad گفته:

      سلام وقت بخیر.ممنون از مطالب خوبتون.
      من یع سانسوریا ابلق خریدم و بعد دوهفته دوتا از برگهاش ولو شدن.وقتی بهشون رست زدم متوجه شدم تو خاک شل هست و از خاک درش اوردم.همین دوتا برگ رو بزارم تو آب ریشه میکنه؟

      • تاجیک گفته:

        سلام وقت بخیر
        ممنون از شما ،محبت دارید
        بله این گیاه از ریشه پوسیده و احتمالا ریشه ها قارچ گرفته
        بله برگهای باقی مانده را از دو سه سانت بالاتر از محل پوسیدگی جدا کنید و مطمئن بشید که هیچ قسمت خرابی باقی نمانده باشه روی برگ جدا شده
        قلمه ها رو بهتره کمی قارچ کش بزنید و دو سه روز در هوای آزاد رها کنید تا محل برش پینه ببنده و بعد در آب بگذارید و یا در خاک قلمه بزنید
        من خودکم به شخصه قلمه زدن در خاک رو ترجیح میدم و درصد گیرایی بهتری داره
        اگر در خاک خواستید قلمه برنید بعد از کاشت خاک رو مرطوب کنید و روی گلدان نایلون شفاف بکشید و چند سوراخ ریز روش بزنید تا رطوبت بالا بره و هر چند روز یکبار سر بزنید تا اگر نیاز بود دوباره خاک رو مرطوب کنید بعد از حدود 4 هفته باید ریشه کنه و بعد کم کم جوانه بزنه
        اگر برگها بلند هست میتونید به قطعات کوچکتر تقسیم کنید حدود 10 تا 15 سانت

  13. احترامی گفته:

    سلام وقت بخیر
    1- چند روز بعد از اینکه برگ را برش زدیم میتوان در خاک کاشت تا ریشه بزند ؟
    2- هر چند روز باید قلمه ها را آب داد ؟ و چه مقدار؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      یک الی دو روز بعد میتونید قلمه ها را در خاک بکارید
      پس از کاشت آبیاری کامل انجام دهید و برای وعده بعد اجازه بدید حداقل سه چهار سانت از سطح خاک خشک بشه و بعد آبیاری مجدد انجام بشه،البته بهتره رطوبت رو هم بالا ببرید و میتونید ظرف قلمه رو در نایلون یا پلاستیک شفاف قرار دهید تا زودتر جوانه بزنه اما اگر هم نشد مشکلی نیست و میتونید هر چند وقت یکبار آب اسپری کنید.
      مقدار آبیاری طوری باشه که کل سطح خاک خیس و جذب بشه،دقت کنید گلدان قلمه یا ظرفی که در آن قلمه میزنید خیلی بزرگ نباشد و با اندازه قلمه تناسب داشته باشد.

  14. نیلو گفته:

    برای تکثیر سانسوریا در خاک..وقتی ک ی برگ رو برش دادیم باید از همون قسمت ک برش خورده در خاک قرار بگیره؟ شما گفتین ترتیب رو رعایت کنیم ولی متوجه نمیشم منظورتونو

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بله از سمت قسمت برش خورده باید در خاک قرار بگیره.
      منظور این هست که وقتی یک برگ رو به چند قسمت تقسیم میکنید دقت کنید موقع کاشت سر و ته نکارید چون در اینصورت جوانه نمیزنه و خراب میشه.
      برای مثال وقتی قسمت وسط برگ رو برش زدید چون هر دو طرف برش خورده ممکنه اشتباها از قسمت برش بالایی که سر قلمه محسوب میشه کاشته بشه که این اشتباه هست.

  15. صفری گفته:

    سلام وقت بخیر ممنون از اطلاعات ارزنده شما
    جسارتا یک راهنمایی میخواستم
    من یک گلدان سانسوریا ابلغ دارم بعد از چند ماه یکی از شاخه ها از نوک برگ شروع به خشک شدن کرد ولی برگ وسطی هنوز زنده است نگرانم که خشک بشه میشه راهنمایی کنید

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      خواهش میکنم،ممنون از لطفتون
      دلایل زیادی ممکنه باشه باید گیاه رو دید تا تشخیص درست داده بشه
      اما چند دلیل محتمله اول آبیاری خیلی دیر به دیر و خشکی کشیدن بیش از حد
      دوم قرار گرفتن طولانی در معرض اشعه مستقیم آفتاب یا برعکس قرار گرفتن در محیط خیلی کم نور
      شیوع بیماری قارچی از نوک برگ و ….
      میتونید از چند سانت پایین تر قسمت خشک برش بزنید و ببرید و قسمت خشک رو دور بندازید و کل گیاه رو برای احتیاط قارچ کش بزنید
      اگر گلدان گیاه زیاد بزرگ هست به گلدان کوچکتر منتقل کرده و با خاک مرغوب بکارید دو هفته یکبار با کود 36-12-12 کوددهی بشه تا تقویت بشه
      آبیاری سانسوریا باید وقتی انجام بشه که خاک خشک میشه که این بستگی به محیط نگهداری داره در بعضی جاها زودتر و در بعضی جاها دیرتر اتفاق میفته

  16. مرضیه گفته:

    سلام من ی سانسوریا کرواتی خریدم که دوتا برگ بزرگش مشخص بود کنارهاش خرابن و خشک بودن اما فروشنده میگفت اشکال نداره مشکلی ندارن وسطیا سالم بودن الان بعد از گذشت ۲ماه تقریبا کلا خراب شد و از وسط برگاش شروع کرد زرد شدن و پژمرده شدن با اینکه نورش خوب بود و آبیاریم هم متناسب من میخوام ازش قلمه بگیرم اگه ممکنه راهنماییم کنین با تشکر

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      با توجه به مواردی که فرمودید احتمالا گیاه قارچ داره و بهتره ابتدا به گیاه قارچ کش زده بشه،سه وعده با فاصله سه روز
      برای قلمه گرفتن هم باید از قسمت های سالم استفاده کنید ،قلمه باید حدود 10 سانت باشه بعد از برش به قلمه برای احتیاط قارچ کش بزنید و یکی دو روز کنار بگذارید ا محل برش پینه ببندد و بعد در بستر بگذارید و خاک رو مرطوب کنید و در جای با نور متوسط تا خوب بدور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید معمولا بعد 4 هفته باید ریشه بده میتونید در این فاصله هم با هورمون ریشه زایی آبیاری کنید

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      پیشنهاد نمیشه در آب بگذارید چراکه قاشقی بسیار مستعد پوسیدگی در آب می باشد.بهتره بعد از قلمه گیری مستقیم در خاک بزنید و خاک رو مرطوب کنید تا ریشه بزنه.

  17. مرجان گفته:

    من حدود دو هفته اس سانسوریا دراب تکثیر کردم ولی ریشه نزده جوانه هم نزده ولی برگ ها ک تکثیر و دراب سالمه چندروز طول نیمشه ک جوانه یا ریشه بکنه؟؟ و اینکه احتیاج ابش عوض کنم؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      معمولا تکثیر در آب بین 4 تا 8 هفته طول میکشه تا اولین ریشه ها ظاهر بشه و ممکنه چند هفته بعد از ریشه دهی هم طول بکشه تا جوانه بزنه بسته به شرایط نگهداری.
      بله هر چند روز یکبار یا هفتگی میتونید آب رو تعویض کنید تا بو نگیره و با گذشت زمان تمیز بمونه

  18. حمید گفته:

    سلام وقت بخیر
    من یک گلدان سانسوری دارم که در اثر زمین خودن از سره ریشه شکسته ولی همه برگ ها بهم وصله باید چیکارش کنم که ریشه بده اگر بشه که قلمه نزنم و کامل از تهش که ساقه داره ریشه بده بهتره ممنون میشم راهنمایی کنید
    ریشه داخل گلدان هم یک برگ داره آیا احتمال داره اون هم برگ جدید بده و باید چیکارش کنم؟
    ممنون

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بله اون ریشه که یک برگ داره احتمال داره دوباره رشد کنه و پاجوش بزنه میتونید هر دو هفته یکبار با کود 36-12-12 کوددهی کنید تا تقویت بشه .میتونید از هورمون سیتوکنین هم جهت زودتر پاجوش زدن استفاده کنید.
      میتونید مجموعه ای که به هم وصل هستش رو تا حدی که در خاک مستحکم قرار بگیره و نیفته در خاک بگذارید و هر دو هفته یکبار با هورمون ریشه دهی ،آبیاری کنید تا تحریک به ریشه دادن بشه ،اگر ریشه کرد و شروع به رشد کرد که همه چیز مرتبه ولی اگر برگهای کناری شروع کرد به چروک شدن و خراب شدن میتونید اونها رو جدا کنید و قلمه بزنید.
      بعد از ریشه دهی هم همونطور که گفتم از کود 36-12-12 استفاده کنید.

  19. الین گفته:

    سلام من سانسوریای ابلغم ۵تا پاجوش زده
    میخوام بدونم‌چقدر طول میکشه به بلندی سانسوریای مادرش بشن
    خیلی رشدشون کمه
    چکار کنم
    مرسی از مطالب عالی و وقتی که میگذارید

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      خواهش میکنم در خدمت هستیم
      بستگی به رسیدگی داره و شرایط مناسب محیطی
      اگر نور خوب باشه و کوددهی منظم و بستر کاشت مناسب حداقل حدود 6 ماه طول میکشه
      دقت کنید وقتی گیاه همزمان چند پاجوش میزنه طبیعتا انرژی بیشتری لازم داره و رشد پاجوشها کند تر میشه تا وقتی که مثلا یه یا دو پاجوش داشته باشه و بخواد اون ها رو بزرگ کنه

  20. الین گفته:

    سلام
    من سانسوریای ابلغم ۵تا پاجوش زده
    با توجه به رشد کم این گیاه حدودا چقدر طول میکشه که پاجوشاش مثل خودش بزرگ بشن
    ممنون‌از وقتی که میذارید و توضیحات کاملتون

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      خواهش میکنم در خدمت هستیم
      بستگی به رسیدگی داره و شرایط مناسب محیطی
      اگر نور خوب باشه و کوددهی منظم و بستر کاشت مناسب حداقل حدود 6 ماه طول میکشه
      دقت کنید وقتی گیاه همزمان چند پاجوش میزنه طبیعتا انرژی بیشتری لازم داره و رشد پاجوشها کند تر میشه تا وقتی که مثلا یه یا دو پاجوش داشته باشه و بخواد اون ها رو بزرگ کنه

  21. ژوپیتر گفته:

    سلام و خسته نباشید خدمت شما. میخواستم بپرسم میشه پاجوش های گیاه مو بدون خارج کردن مادر از گلدان با پس زدن خاک جدا کنم ؟ چون گلدان مستطیلی بزرگیه. پاجوش ها هم از مادرشون فاصله دارن . خیلی سخت میشه خارج ش کرد از گلدان .

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بله میشه اینطوری هم جدا کنید البته یکم زحمت داره و دقت کنید که پاجوش های ریشه دار رو جدا کنید که احتمال سالم موندنشون بیشتر باشه،درواقع طوری جدا کنید که به همراه پاجوش تعدادی ریشه باشه .

  22. فریبا گفته:

    سلام متن کامل و جامعی بود ممنون،اما یه سوال:آیا سانسوریایی که سبز است رو میشه ابلغ کرد؟؟؟؟اگه میشه چطوری؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      ممنون از لطفتون
      خیر سانسوریای سبز ابلق نمیشه

  23. فاطمه گفته:

    سلام
    سانسوری ای من ریشه هاش پوسید ولی قسمت بالای گیاه سالم بود. قسمت های سالم که جوانه های بالایی بودند رو جدا کردم و در آب گذاشتم ریشه هم زده ولی مدت طولانیه که در آب هست ریشه هاش هنوز 1الی2سانت شده. میخواستم ببینم با توجه به مدت حدود یک ماه و نیم که درآب هست میتونم در خاک بکارم چون ممکنه اگر بیشتر در آب بمونه خیلی ضعیف بشه

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بین 4 تا 6 هفته زمان میبره تا ریشه و جوانه بده
      تا دو ماه صبر کنید اگر باز هم رشد نکرد نهایتا در خاک بگذارید و بعد از دو سه هفته کوددهی رو شروع کنید تا تقویت بشه

  24. Nafas گفته:

    سلام .وقتی که پاجوش میزنه حتما باید از مادر جدا بشه یا میتونه توی همون گلدون رشد کنه؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      لزومی به جداکردن نیست و میتونید جدا هم نکنید و در گلدان مادری باقی بمونه
      اگر قصد تکثیر دارید اونموقع میتونید جدا کنید

  25. Niloofar گفته:

    سلام ممنون از پاسخدهی کاملتون. من چنرت پاجوش از مادر جدا کردم و یکساله داخل گلدان بزرگتر از خودشون به صورت جداگانه گذاشتم. سوالم اینه که میتونم پاجوش هارو از حالت جداگانه خارج کنم و همرو داخل یک گلدان بزارم که سرعا رشد و ریشه دهیشون بالا بره یا این کارو نکنم؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      ممنون از لطفتون
      بله میتونید کنار هم بکارید در گلدان کوچکتر و مشکلی نداره . خوب هم هست
      چون سانسوریا اگر گلدانش کوچک باشه خیلی بهتره

  26. Niloofar گفته:

    سلام ممنون از پاسخدهی کاملتون. من چهارتا پاجوش از مادر جدا کردم و یکساله داخل گلدان بزرگتر از خودشون به صورت جداگانه گذاشتم. سوالم اینه که میتونم پاجوش هارو از حالت جداگانه خارج کنم و همرو داخل یک گلدان بزارم که سرعت رشد و ریشه دهیشون بالا بره یا این کارو نکنم؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      ممنون از لطفتون
      بله میتونید کنار هم بکارید در گلدان کوچکتر و مشکلی نداره . خوب هم هست
      چون سانسوریا اگر گلدانش کوچک باشه خیلی بهتره

  27. Zahra گفته:

    سلام
    وقتتون بخیر
    انتهای قلمه سانسوریا رو به شکل ۸برش بدم و بزارم تو آب ریشه زایی داره؟
    دیدم که بیشتر برش مستقیم دارند برای آب اما برش ۸مانند فقط برای خاک بوده آیا از این روش برای آب هم میشه استفاده کرد تا گیاه جدیدمون هم ابلق باشه!

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      برش زدن ساده و هشتی هم در خاک و هم در آب استفاده میشه و مشکلی نداره
      برش هشتی بیشتر برای ابلق جوانه زدن از قلمه ابلق استفاده میشود
      اما در 90 درصد مواقع قلمه ابلق هم باز سبز جوانه میزنه و معمولا تکثیر ابلق از طریق پاجوش انجام میشه و اونموقع گیاه جدید ابلق میشه

  28. Razi گفته:

    سلام واسه من پاجوش زده خیلی خوبم رشد کرده اما پاجوشش به ساقه گیاه مادر متصله چجوری باید جداش کنم تا خراب نشه؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      به راحتی میتونید اینکار رو انجام بدید ،گیاه رو از داخل گلدان خارج کنید محل اتصال پاجوش به مادر رو از وسط بوسیله کاتر و یا چاقوی تمیز ببرید طوری که مقداری ریشه به پاجوش بمونه و در گلدان مورد نظر بکارید ،بهتره پس از جداکردن بگذارید محل برش یک روز در فضای باز بمونه تا محل برش پینه ببنده و بعد بکارید.

  29. علی گفته:

    با سلام و عرض ادب
    بنده گیاه سانسوریا برای قلمه زدن خرد کردم و به صورتی هشتی در اوردم و سه روز گذاشتم که پینه ببنده و بعد داخل خاک گذاشتم و نزدیکه به ۲۰تا قلمه بود که دونه دونه دارن میگندن و اب میندازن.خاکشم خاک کاکتوسه با کمی خاکه اپارتمانی قاطی کردم.
    اگر امکان داره راهنمایی بفرمایید مشکل کجا هست.

    • تاجیک گفته:

      سلام و درود وقت بخیر
      مراحل آماده سازی رو درست انجام دادید.
      آبیاری بیش از حد هم ممکنه دلیل این مورد باشه ،هر وقت خاک مقداری خشک شد مجددا آبیاری کنید و آبیاری بیش از حد باعث لهیدگی و گندیدگی میشه اما محیط مرطوب براشون خیلی خوبه.
      خاک مورد استفاده بهتر بود بیشتر خاک آپارتمانی استفاده میکردید و کمتر خاک کاکتوس یا حتی میتونستید خاک کاکتوس هم نریزید و بجای اون کمی خاک باغچه استفاده کنید.
      از طرفی باید قلمه ها ،از برگهای ضخیم و سالم انتخاب بشن تا کمتر آسیب ببینند.برگهای ضعیف زود میگندند.
      مورد دیگه اینکه ممکنه دچار آلودگی قارچی شده باشن بهتره با قارچ کش کاربندازیم دو وعده آبیاری کنید و حتی روی برگها هم اسپری کنید خوبه.
      البته در قلمه زدن تا یک سوم قلمه ها گاهی طبیعیه که از بین برن اما بیشتر از اون خوب نیست.

  30. الناز گفته:

    درود و خسته نباشید خدمت شما
    من یه ساسوریا ابلغ دارم که کلا 2تا برگ داره. برگ بزرگتر یجورایی فر خورده و انگار پیچیده دور خودش از قسمت نوک برگ. بعد من احساس میکنم یه برگ جوون توش بود که یهو از بین رفت…. چکار کنم خوب شه و برگش صاف بشه. کجا میتونم عکسی از گیاه براتون ارسال کنم تا از نظ ات مفید شما بهره مند بشم؟

    • تاجیک گفته:

      سلام و درود وقت بخیر
      ممنون از لطفتون
      این پیچ خوردگی در سانسوریا گاهی طبیعیه و گاهی بخاطر وجود آفت هست که باید بررسی بشه.از بین رفتن اون برگ جوان هم چند دلیل میتونه داشته باشه.
      کمبود مواد غذایی که بهتره هر دو هفته یکبار با کود 36-12-12 کوددهی صورت بگیره.
      وجود بیماری قارچی در ریشه ها که بهتره گیاه رو از خاک در بیارید و بررسی کنید اگر ریشه ها سالم بودن که هیچ،اگر خرابی داشت قسمتهای خراب جدا و گیاه مجددا کاشته میشه و گیاه دو تا سه وعده با قارچ کش کاربندازیم آبیاری میشه.
      ریختن آب مستقیم در مرکز گیاه و محل جوانه و جمع شدن آب در وسط جوانه و به مرور ایجاد گندیدگی شده ،جوانه خراب رو بهتره جدا و خارج کنید.
      در واتساپ و یا تلگرام میتونید عکس گیاه رو بفرستید
      09024174242

  31. علیرضا گفته:

    با سلام
    مرسی از اطلاعات خوبتون
    سانسوریا در اب ریشه داره شده چه زمانی باید به خاک منتقل بشه

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      خواهش میکنم،نظر لطف شماست
      معمولا بعد از ریشه دار شدن در آب مدتی صبر میکنیم تا جوانه ها ظاهر بشن و بعد به خاک منتقل میکنیم،اما گاهی این مدت خیلی طول میکشه و به هر دلیلی جوانه نمیزنه که در اینصورت بعد از یک الی دو ماه بعد از ریشه دهی درصورت جوانه نزدن به خاک منتقل میکنیم تا در اونجا کم کم جوانه بزنه و بعد از دو سه هفته که به خاک منتقل کردیم میتونید هر دو هفته یکبار با کود 36-12-12 کوددهی کنید تا تقویت بشن و جوانه بزنند.

  32. فاطمه گفته:

    سلام
    من قلمه هاي سانسوريام رو بلافاصله بعد از برش داخل اب گذاشتم، الان متوجه شدم كه بايد ميزاشتم پينه ببنده الان قلمه ها رو از بيارم بيرون تا پينه ببنده يا بدون پينه بستنم ريشه دار ميشه؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      الان دیگه نیازی نیست،همون موقع برش بهتره بگذارید پینه ببنده اما الان که در آب گذاشتید و گذشته دیگه نیاز نیست و در همین حال هم ریشه میزنه و مشکلی نداره،درواقع بحث پینه بستن بیشتر بخاطر کم شدن آمار پوسیدگی و خرابی قلمه هاست اما بدون پینه بستن هم ریشه میزنه.

  33. سعیده گفته:

    سلام
    وقتی توی آب میخوایم ریشه دار کنیم، نور چطور باید باشه؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      چه در آب و چه در خاک نور متوسط تا زیاد باشه نسبتا خوبه و در واقع فضا روشن باشه خوبه اما نور مستقیم آفتاب نباید بهشون بخوره.

      • سعیده گفته:

        سلام مجدد
        من توی آب ریشه دار کردم و فقط یک برگ رو قطعه قطعه کردم و بعد از پینه بستن گذاشتم داخل آب، من توی شیشه اول سنگ درشت ریختم و قلمه ها رو گذاشتم، قلمه هایی که با سنگ تماس داشتند زودتر ریشه دار شدند، نمیدونم شانسی هست یا علت خاصی داره .

        • تاجیک گفته:

          سلام وقت بخیر
          خوشحالم که قلمه هاتون ریشه دار شده.
          در مورد سنگ ریختن در انتهای ظرف میتونه کار خوبی باشه اما اینکه در ریشه دار شدن سریع تر قلمه ها تاثیری داشته باشه ثابت شده نیست.

  34. یاسمن گفته:

    سلام.من ۳ هفته ای بود که برگ رو توی خاک کاشتم به صورت ۸ای وهمه چیز رو رعایت کردم اما امروز که بهش سر زدم هیچ ریشه ای در نیاورده بود
    واینکه من قبل از کاشتن نذاشتم پینه ببنده
    ولی تو این مدت توی خاک هیچ رشدی اصلا نداشته
    الان باید چه کنم؟
    با تشکر

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      اینکه پینه نبسته قبل از کاشت خیلی مشکلی نداره الان دیگه و 3 هفته هنوز برای ریشه درآوردن زود هست و تا 6 تا حتی گاهی 8 هفته هم جا داره و همین که تا الان سالم مانده در خاک و دچار خرابی نشد نشانه ی خوبی هستش.بنابراین کمی صبر کنید اما برای تسریع د ریشه زایی میتونید با هورمون ریشه زایی که در آب حل میشه به عنوان یکی ازوعده های آبیاریتون، هر دو هفته یکبار آبیاری کنید تا احتمال ریشه دهی رو بالا ببره.
      البته گاهی با کاور کردن گیاه و یا بالا بردن رطوبت محیط هم روند ریشه زایی و جوانه زنی تسریع میشه .

  35. فرزاد افشار گفته:

    سلام میخواستم ببینم آبیاری قلمه های کاشته شده چند روز یکبار باید باشه ؟ چون اکثرا قلمه هایی که میزنم میگندن و مثل لجن میشن!! وقتی که آب کم میدم هم خشک میشن و از بین میرن ؟!!! موندم چطوری آبیاری کنم تا موقعی که ریشه بدن !!!؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      قلمه ها بصورت عمومی باید خاکشون مرطوب باشه دائما و نه خیس،طوری آبیاری رو تنظیم کنید که تا وعده بعد آبیاری خاک مقداری رطوبت داشته باشه اما کاملا خیس نباشه .اگر خاک خیس باشه خیلی چسبنده است اما اگر رطوبت داشته باشه معمولا بهم خیلی نمیچسبه و لطیف هست .
      البته قلمه های گیاهان مختلف با هم فرق دارن مثلا سانسوریا میتونید بگذارید خاک خشک بشه و بعد آبیاری کنید اما مثلا گیاهی مثل آگلونما یا شفلرا یا پتوس و ….. ترجیح بر اینه که خاکشون رطوبت داشته همیشه و خاک خشک نشه کامل.
      بنابراین ما نمیگیم چند روز یکبار آبیاری بشه چون شرایط و دما و … در محیطهای مختلف فرق داره و میتونید اول خاک و رطوبت رو چک و بعد اقدام به آبیاری مجدد کنید.

  36. زینب گفته:

    سلام من گل سانسوریا از نوع مخملی شو داشتم که پاجوشم زد ولی به خاطر آبیاری زیاد اون مخملی ها از بین رفتن اما پاجوشش موند، الان ۷ ماهه همونجوریه و رشدی نمیبینم ، آبیاریش هفته ایی ۲ باره، نور غیر مستقیم میگرفت که دیدم فایده ایی نداره گذاشتم تو حیاط ولی بازم رشد نمیکنه! چیکارش کنم😔

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر ،برای اینکه سانسوریا رشد داشته باشه باید گلدانش کمی تنگ در نظر گرفته بشه تا زودتر ریشه پر بکنه و بعد رشد کنه و پاجوش بزنه بنابراین اگر گلدانش بزرگ هست کوچک کنید و مورد دیگه کوددهی هست هر دو هفته یکبار با کود 36-12-12 تا گیاه تقویت بشه .آبدهی وقتی خاک خشک شد انجام میشه و البته این گیاه آپارتمانی هست و بهتره در داخل منزل نگهداری بشه و در پشت یک پنجره پرنور و با نور غیر مستقیم،در حیاط ممکنه در معرض آفتاب داغ و هوای خشک در دراز مدت آسیب ببینه اگر هم در حیاط هست در محلی که بیشتر اوقات سایه هست قرار بگیره .

  37. ساجده گفته:

    سلام ممنون از مطالب جامع و کاملتون. من از خرداد ماه ۹۹ ۶ تا برگ سانسوریا تو اب گذاشتم ولی یکیشون ۲ تا تار ریشه داده، اگه همشون انتقال بدم تو‌گلدون امکانش هست ریشه بده؟؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر نظر لطف شماست سانسوریا گاهی دیر ریشه میده و این ممکنه دلایل مختلفی داشته باشه ولی اگر به داخل گلدان هم منتقل کنید مشکلی نداره و بعد از انتقال میتونید هر دوهفته یکبار با هورمون های ریشه زایی آبیاری کنید تا تحریک به ریشه دهی بشه.چند هفته بعد از ریشه دهی میتونید با کود 36-12-12 کوددهی کنید هر دو هفته یکبار تا تقویت بشه و جوانه بزنند.

  38. Abbas گفته:

    اطلسی ها پشتیبان آنلاین اطلسی ها
    با عرض سلام و ممنون از سایت خوبتون . من چند تا قلمه برگ سانسوریا زدم اما دو روز کنار نزاشتم و بلافاصله در پرلیت گذاشتم الان 20 روزی میگذره چکار میتونم بکنم ایا باید حتما دو روز تو هوای ازاد میبود . الان قلمه ها رو در بیارم . لطفا راهنمایی کنید . ممنون

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر، خواهش میکنم
      در خدمتم حالا که گذشته اشکال نداره، نیاز نیست در بیارید، بگذارید همونجا بمونه تا ریشه کنه، درواقع اون کنار گذاشتن و پینه بستن بیشتر بدلیل کاهش آمار خرابی و گندیدگی هست و اگر اینکار رو هم نکنید قلمه ها باز هم ریشه و جوانه می‌زنند.

  39. محبوبه جوادپور گفته:

    سلام وقت بخیر
    سانسوریای نقره ای یا مهتابی و سانسوریای کراواتی هم به روش قلمه گرفتن قابل تکثیره یا فقط از پا جوش تکثیر میشه؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بله اون سانسوریاها هم به روش قلمه زدن قابل تکثیر هستن

  40. کوروش گفته:

    سلام ممنون از مطالب مفیدتون. جهت ریشه دار کردن سانس ابلق بعد از برش 8ی امکانش هست قسمت سبز گیاهو چسب نواری بزنیم تا از اون قسمت رشد نکنه؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر،خواهش میکنم نظر لطف شماست
      خیر چسب زدن خیلی جواب نمیده در نهایت گیاه خودش انتخاب میکنه از کجا جوانه بزنه و حتی چسب هم بزنید جوانه گیاه چسب رو کنار میزنه اما میتونید طوری داخل خاک بگذارید که قسمت ابلق حاشیه درخاک قرار بگیره و قسمت سبز وسط زیاد در خاک فرو نره و بیرون بمونه تا شاید احتمال جوانه زدن قسمت سبز کم بشه اما در کل احتمال ابلق شدنش خیلی خیلی کم هستش.

  41. بهاره گفته:

    سلام وقتتون بخیر. واقعا همونطور که عزیزان گفتن کاملترین مطلب بود که تا الان پیدا کردم. سپاس فراوان بابت مطلب و وقت و انرژی ای که برای پاسخگویی میگذارید.

    من سانسوریا ابلق دارم که یکی از برگها آفت زده شد و من از پایین تر آفت برگ رو بریدم و قسمت آفت رو جدا کردم باقی مونده برگ رو به قطعات ۸ سانت تقسیم کردم و آفت کش زدم و پودر ریشه زا و همون موقع کاشتم بدون اینکه بذارم انتهاش پینه ببنده و گلدون رو آب دادم.
    ولی امروز بعد از یک هفته چک کردم متاسفانه دیدم که قلمه هام حدود ۳ سانت از هرکدوم آبکی شده یعنی قسمتی که توی خاک بود.
    منم درآوردم و قسمت آبکی رو بریدم و گذاشتم لای روزنامه تا پینه ببنده
    بنظرتون فایده داره و زنده می مونه؟؟
    خیلی ناراحتم برای قلمه هام

    ممنون میشم اگه کاری میشه انجام بدم بهم بگید…
    سپاس فراوان پاینده باشید

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      خواهش میکنم،نظر لطف شماست.
      نگران نباشید،کار خوبی کردید که قسمت خراب رو جداکردید و گذاشتید پینه ببنده این احتمال خرابی رو کمتر میکنه در آینده اما دقت کنید گاهی خرابی فقط بخاطر پینه بستن یا نبستن نیست مواردی مثل استفاده از برگهای ضعیف یا بیمار، آبیاری بیش از حد قلمه ها و یا حتی بیماریهای قارچی هم میتونه مزید بر علت بشه .آبیاری قلمه ها هر وقت خاک خشک شد باید انجام بشه.خودتون کار درست رو انجام دادید درواقع فقط به عنوان یک کار پیش گیرانه میتونید روی قلمه ها قارچ کش اسپری کنید و یا با قارچ کش قلمه ها رو آبیاری کنید تا احتمال بیماری قارچی رو کمتر کنه البته این واجب نیست اما بعضی از دوستان برای کمتر کردن آمار خرابیها این کا رو هم میکنند

  42. بهاره گفته:

    و اینکه بنظر شما الان اندازه قلمه هام ۵ سانتی شده جواب میده برای پاجوش زدن اندازش کوچیک نیست؟ البته تو مطلب بالا فرموده بودید ۴ تا ۱۰ سانت اوکیه.

    • تاجیک گفته:

      مشکلی نداره یکم اندازه قلمه ها کوچیک شده ،صبر کنید ممکنه همون قلمه های 5 سانتی کوچک هم سبز کنند اما اگر بزرگتر باشن بهتره در کل،حداقل 8 تا 10 سانت و بزرگتر از این اندازه ها هم که باشه هیچ مشکلی نداره

  43. محدثه گفته:

    سلام من یه سانسوریا پاکوتاه داشتم که نمیدونم چرا همه ریشه هاش پوسید و کل گیاهم ززد شد، این یه پاجوشم زده بود تازه اون سبز مونده بود، من گیاه اصلی ریختم رفت چون حتی لزج شده بود. الان از کلش یه پاجوش بدون ریشه دارم و دوتا برگ وسط گیاه اصلی که سالم بودن، اونا رو همینجوری گذاشتم تو خاک، ریشه میدن؟ تو چا هوایی نگه دارم؟ تو تراس باشه مشکلی داره؟ سرد میشه؟؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      برگهای سالم که باقی مانده رو ببرید از بالاتر از جایی که خراب بوده یعنی قلمه ای که میگیرید از برگ هیچ خرابی یا لهیدگی همراهش نباشه و به همراه پاجوشی که مانده یک روز بگذارید بمونه تا محل برش خورده پینه ببنده و بعد بکارید طوری که در خاک ایستاده و محکم بشه و خاک رو مرطوب کنید تا ریشه بزنه و هر وقت خاک کامل خشک شد مجددا خاک رو مرطوب کنید البته با توجه به چیزی که گفتید احتما گرفتن این قسمتهای باقیمانده پنجاه پنجاه هستش
      میتونید برای کمتر کردن احتمال پوسیدگی و بروز بیماری قارچی بعد از کاشت دو وعده با قارچ کش کاربندازیم آبیاری کنید با فاصله ی 3،4 روزه
      بخاطر اینکه گیاه مادری هم ممکنه قارچ داشته و البته ممکنه هم نداشته و یا ممکنه تنها بخاطر ابیاری زیاد اینجور خراب شده
      در هر صورت اینها کارهای عمومی هست که میشه انجام داد البته هر چه برگها و پاجوش ضعیف تر باشه احتمال گرفتن آنها کمتر میشه
      این گیاه آپارتمانی هستش و نگهداری اون بیرون و در هوای باز ممکنه خرابش کنه بنابراین در منزل و در نزدیک یک پنجره پر نور و روشن قرارشون بدید

  44. میر گفته:

    سلام وقتتون بخیر ممنون از مطلب مفیدتون
    سوالی داشتم خدمتتون اینکه
    میتونیم قلمه ای که چند روز در اب گذاشتیم و به خاک قلمه منتقل کنیم
    متشکر

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      نظر لطف شماست ممنونم
      خواهش میکنم در خدمتم
      بله میتونید منتقل کنید به خاک مشکلی پیش نمیاد

  45. حامد گفته:

    سلام جناب تاجیک وقتتون بخیر.من تعدادی قلمه برگ گلدن هانی توی خاک گذاشتم که به صورت متناوب دوتا سبز -یه سبز و یه طلایی – سه تا طلایی پاجوشهاشون در اومدن.خیلی هم گشتم توی نت مطلبی پیدا نکردم که توضیح بده که پاجوشهای طلایی چه آینده ای میتونن داشته باشن.بزرگ میشن؟همینطور سفید طلایی باقی میمونن؟.اینکه کلروفیل ندارن رشد میکنن یا همیشه وابسته ن به برگی مادری؟ ممنونم از وقتی که میزارین

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      خواهش میکنم درخدمتم
      اولا تبریک میگم که تونستید قلمه های به این خوبی بگیرید و موفقیت آمیز بوده
      این پاجوشها هم میتونند رشد کنند و بزرگ بشن و بعد از رشد کامل میتونند جدا بشند اما برای دیدن نتیجه نهایی باید چند ماه صبر کنید تا بزرگتر بشن و اونموقع رنگ نهایی که به خود میگیرند کامل مشخص میشه هرچند که خیلی فکر نمیکنم تغییر رنگ شدیدی داشته باشند نسبت به الان اما کوددهی رو منظم و اصولی انجام بدید و در جایی با نور بسیار زیاد و روشن قرار بدید تا در شرایط خوب بتونند هر تغییری که میخوان بهش برسند
      البته در مورد برگهایی که یکدست زرد و سفید هستند و کلروفیل ندارند تجربه نشون داده این برگها نسبت به آفات و بیماریها مقاومت کمتری دارند و امکان خرابیشون خیلی بیشتره بنابراین مراقبت بیشتری نیاز دارند و باید دائما چک بشن و البته تغذیه هم باید براشون انجام بشه چون خودشون شاید نتونند تا حد مطلوب برای مدت طولانی بدون غذا و کود شاداب باقی بمونند در مقایسه با انواع سبز تر
      اما این گونه هایی که بطور اتفاقی با رنگهای غیر معمول جوانه میزنند در هر حال تا حدی خاص هستند و طرفداران خاص به خودشون رو هم دارند و ارزشمندند

  46. حمید گفته:

    سلام خسته نباشید. میشه در مورد خاک این گیاه وقتی میخوایم قلمه برگ بزنیم یا حتی خاک مناسب خود این گیاه بیشتر توضیح بدین. هر سایت به نحوی نوع های مختلفی از خاک رو پیشنهاد دادن!!!

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      در خدمتم
      بله بهترین خاک برای سانسوریا و بیشتر گیاهان آپارتمانی خاک برگ غنی شده هست. منظور از غنی شده اینکه مقداری ورمی کمپوست و یا خاک باغچه که مواد مغذی داره هم به اون اضافه شده باشه و خاک برگ هم پودر شده باشه بهتره. اضافه کردن مقدار کمی پیت ماس و حتی ماسه سبک هم میتونه بافت خاک رو بهتر کنه که البته این مورد واجب نیست.
      در رابطه با قلمه هم همین خاک برگی که ذکر شد میشه استفاده کرد و البته بعضی از گلخانه داران از مخلوط کوکوپیت و ماسه بادی (ماسه خیلی ریز ) هم برای قلمه زدن این گیاه استفاده میکنند که اون هم مفیده و جواب میده.

      • حمید گفته:

        سلام . لطفا میزان مخلوط کردن خاک برگ و ورمی کمپوست و همچنین ماسه و کوکوپیت رو میفرمایید

  47. اجاقی گفته:

    سلام وقتتون بخیر، من یک گلدان بزرگ سانسوریا سبز داشتم که تصمیم گرفتم گلدانشون رو عوض کنم و در یک گلدان زیباتر بزنم. موقع جابجایی همه ی ساقه ها ریشه داشتن ولی بعد از یکی دو هفته حدود ده تا از ساقه ها شل شدن و متوجه شدم که از پایین له شدن از گلدان جداشون کردم ، اون قسمت پوسیدگی رو کاملا جدا کردم و در خاک جدید در یک گلدان دیگه زدم ولی متاسفانه دوباره له میشن پایین ساقه ها، تا الان دو سه مرتبه این اتفاق افتاده، دوست ندارم از بین برن، ده تا شاخه بلند و سالم بودن. لطفا راهنماییم کنید چکار کنم که ریشه بزنن و دوباره دچار پوسیدگی نشن. ممنون میشم

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      امکان داره از آبیاری زیاد و یا مرطوب ماندن بیش از حد خاک و یا از بیماری قارچی باشه که به یکباره با جابجایی گلدان خودش رو نشون داده .
      بنابراین همونطور که فرمودید بهتره قسمتهای خراب و لهیده ریشه رو جدا کنید و بگذارید کنار یکی دو روز بمونه تا قسمتهای جدا شده و برش خورده زخمشون خشک و بسته بشه و بعد اونها رو در گلدانی کوچکتر و متناسب با ریشه باقی مانده بکارید و با قارچ کش کاربندازیم آبیاری کنید و این آبیاری با قارچ کش رو یکی دو وعده دیگه از وعده های آبیاری گیاه متوالی انجام بشه تا اگر بیماری قارچی دلیلش بوده متوقف بشه. البته در روش دیگه میتونید قبل از کاشت یکبار کاربندازیم بهش بزنید و بعد بکارید و بعد از چند روز دوباره با این محلول قارچ کش آبیاری کنید. به یاد داشته باشید برای آبیاری مجدد سانسوریا باید خاک کاملا خشک شده باشه.
      اگر هم گیاه به حدی رسیده که دیگه هیچ ریشه ای نداره و برگها کامل از هم جدا شدند بهتره دیگه از باقی مانده برگها که سالم هستند قلمه بگیرید.

  48. یلدا حسینی گفته:

    سلام خسته نباشید
    من یک برگ سانسوریا رو به 4 قسمت برش زدم و توی خاک گذاشتم
    الان 5 روز میشه که توی خاک هستن
    ولی قسمتی که از خاک بیرونه خشک و پوسیده شده باید چیکار کنم؟
    به آب احتیاج داره؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      این خشکی بخاطر آب نیست ممکنه بیماری قارچی داشته و به این شکل خشک شده و ممکنه حتی از پایین دچار گندیدگی شده باشه
      به این نکته دقت کنید
      اول اینکه بعد از برش قلمه سانسوریا، قلمه ها رو یک روز کنار بگذارید تا هوا بخوره و انتهای قلمه پینه ببنده و کمی خشک بشه و بعد میتونید بکارید و خاک رو مرطوب کنید هر وقت خاک خشک شد مجدد آبیاری کنید و یا خاک رو مرطوب کنید
      میتونید برای احتیاط قبل از کاشت به قلمه ها قارچ کش بزنید
      دوم اینکه دقت کنید قلمه ها رو سر و ته نکارید چون خراب میشن
      قلمه ها رو که فرمودین خشک و خراب شدن بیرون بیارید اگر قسمت داخل خاک هم پوسیده یا خراب بود دیگه قلمه خرابه و باید دور بندازید و اگر قسمت پیین سالم بود قسمت خراب رو جدا کنید و مجددا بکارید و بهتره برای احتیاط با قارچ کش آبیاری کنید و روی اونها هم اسپری کنید
      البته استفاده از قارچ کش و پینه بستن انتهای اونها واجب نیست اما درصد خرابی ها رو کم میکنه
      قلمه ها رو م زیاد کوچک نکنید در حد حداقل 10 تا 12 سانت باشه و حتی بیشتر و از برگهای قوی تر و ضخیم تر قلمه بگیرید بهتره

  49. مربم گفته:

    سلام من اين گياه را مادو گرفتم از ريشه زد وشل شده بود مجبور شدم همه را به صوره ٨بريدم ودر اب گذاشتم چند وقت بايد حدودا در اب باشه تا ريشه يده

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بعد از برش بهتره یک روز کنار بگذارید تا محل برش پینه ببنده و بعد داخل آب یا خاک ریشه دار کنید
      حداقل 4 تا 6 هفته طول میکشه تا اولیل ریشه ها ظاهر بشن اما بسته به شرایط ممکنه بیشتر هم طول بکشه

  50. لیلا گفته:

    سلام من سانسوریا رو گذاشتم تو اب چند تا پا جوش زده ریشه هم زده ولی زیاد. نیست ، میخواستم بدونم چطوری باید به خاک انتقال بدم و چه خاکی باشه ؟ و اینکه پاجوشها زیر خاک بمونه اشکال نداره ، یا صبر کنم پاجوشها بزرگ که شدن انتقال بدم

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      میتونید از خاک برگ های غنی شده و یا بسترهای آماده کاشت مرغوب استفاده کنید
      برای انتقال به خاک هم قلمه رو در خاک بگذارید تا حدی که در خاک ایستاده قرار بگیره و نیفته.در مورد جوانه ها هم مشکلی نیست اگر یکم زیر خاک برن و به مرور بالا میان.اگر جوانه در حد 3 یا 4 سانت شده باشه دیگه در خاک مشکلی براش نباید پیش بیاد اما باز هم میتونید کمی صبر کنید تا بالاتر بیاد اما در مدت محدود. چون نمیخوایم بیش از حد هم در آب بمونه و دچار خرابی بشه یا به آب عادت کنه.

  51. سعیده گفته:

    سلام
    گیاه سانسوریا من دونه ب دونه داره برگ هایش از ریشه شل و ابکی میشه و میپوسه میگن بخاطر آبیاری. زیاد هست
    حالا سوالم اینه
    آیا میشه برگ های پوسیده رو قسمت خرابیشو بریدم و قسمت سالم رو در خاک گذاشتم آیا دوباره میتونم اینارو ریشه دار کنم و استفاده کنم تمام گیاه از بین رفته آخه شاخه شاخه

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      دلیل خرابی هم آبیاری زیاد و هم بیماری قارچی میتونه باشه
      بله میتونید قسمت پایین رو جدا کنید و مابقی قسمت سالم رو قلمه بزنید و در آب یا خاک ریشه دار کنید فقط حتما بعد از برش قلمه بگذارید یک روز بمونه تا محل برش پینه ببنده و بعد در خاک و یا آب بگذارید و خاک رو مرطوب کنید و هر وقت خشک شد مجدد میتونید مرطوب کنید. دقت کنید بهتره در خاک گلدان قبلی نکارید شاید آلودگی داشته باشه اگر هم خواستید استفاده کنید قبلش با قارچ کش کاربندازیم آبیاری کنید تا اگر احتمال بیماری قارچی در خاک بود جلوگیری بشه.

  52. سعیده گفته:

    تورو خدا کمکم کنید هزینه زیادی کردم و تمامش خراب شده و دو سری هم قبل از این ک شاخه هایش خراب شدن در خاک گذاشتم باز پوسیدن چطوری تکثیر بدم و ریشه دارشون کنم ممنون میشم کمکم کنید

    • تاجیک گفته:

      خواهش میکنم، در خدمتم
      قلمه زدن سانسوریا در آب و خاک صورت میگیره .ابتدا یک برگ قوی و سالم تر رو انتخاب کنید از انتها ببرید و بعد بسته به اندازه برگ به قطعات 8 تا 10 سانتی و حتی بزرگتر تقسیم کنید سپس قلمه ها رو یک تا دو روز کنار میگذاریم تا محلهای برش پینه ببنده تا امکان پوسیدگی کمتر بشه.میتونید بعد از قلمه گیری روی قلمه ها قارچ کش هم اسپری کنید تا نسبت به بیماریهای قارچی هم مقاوم بشه و در واقع پیشگیری بشه.بعد از پینه بستن موقع کاشت و یا در آب گذاشتن میرسه.اگر در خاک میخواید قلمه بزنید قبل از کاشت میتونید انتهای قلمه ها رو به هورمون ریشه زایی پودری آغشته کنید و بعد قلمه ها رو در خاک بگذارید طوری که یک سوم تا نصف قلمه در خاک بره و البته مستحکم بایسته.خاک رو بعد مرطوب میکنیم و هر موقع خشک شد مجددا آبیاری میشه.اگر هم قراره در آب بگذاریم میتونیم یک دقیه قلمه رو در هورمون ریشه زایی مایع و خالص بگذاریم و بعد در ظرف آب بگذاریم.دقت کنید زدن قارچ کش و استفاده از هورمون ریشه زایی واجب نیست اما در تسریع در ریشه دهی و کم شدن آمار خرابی قلمه ها موثر هست.
      برای دیدن محصول هورمون ریشه زایی اینجا کلیک کنید

  53. فاطمه گفته:

    سلام و وقت بخیر
    سوالی داشتم درمورد تکثیر سانسوریا در خاک میزان ترکیب خاک های ( پیت‌ماس ، پرلیت و لیکاپون)به چه صورت هست ؟ممنون میشم اگه نسبت های استفاده از هرکدوم رو بگید.

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      در کل بستر سانسوریا میبایست حاوی مقداری خاک برگ باشه،بنابراین حدود 40 تا 50 درصد خاک برگ، 30 درصد مخلوط کوکوپیت و پیت ماس، 15 درصد ورمی کمپوست، 5 درصد هم پرلیت میتونید اضافه کنید. البته میتوان از درصدهای خاک برگ و کوکوپیت و پیت ماس هم 10 تا 15 درصد کم کرد و به بستر ماسه ریز یا خاک باغچه اضافه کرد. لیکاپون هم میتونید یک لایه انتهای گلدان بریزید برای ایجاد زهکش که البته از سنگریزه هم میشه استفاده کرد.

  54. لیلی فاطمه ظ گفته:

    باسلام و تشکر از مطالب مفیدتون میخواسم بپرسم من سانسوریام یکی از برگهاش دور خورده و و شلخته رفته برعکس اون برگها و پشت به اونا شده .دیگه مشکلی نداره . یعنی برگهادقیق پشت و روی همدیگه هستن دلیلش چی میتونه باشه .آبدهیش هم درسته.
    ابلق شمشیری هست

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر،نظر لطف شماست
      در سانسوریا گاهی این مورد پیش میاد بخشیش برمیگرده به نوع سانسوریا چون در برخی از انواع سانسوریا پیچ و تاب بیشتری وجود داره و طبیعیه.
      اما اگر این پیج خوردگی بهمراه ترشحات براق یا چیز مشکوکی بود امکان داره بخشی از این حالت بخاطر فعالیت آفت هم باشه.
      در موارد نادری هم خشکی کشیدن بیش از حد گیاه و خشک شدن شدید محیط و بالا رفتن زیاد دما در محل نگهداری این گیاه ممکنه این حالت رو تشدید کنه.

  55. محمدامیر گفته:

    وقت بخیر میشه قلمه های بریده شده رو داخل همون گلدونی که ازش برگ بریدیم بذاریم؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر بله میشه اما دقت کنید با آبیاری زیاد زمینه پوسیدگی قلمه ها فراهم نشه

  56. ش.م گفته:

    سلام.سانسوریا ابلق را قلمه زده ام بعد از حدود یک ماه ریشه دار شده است.ریشه باید چند سانت باشد تا به گلدان اصلی انتقال داده شود.

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      ریشه حدود 4 ، 5 سانت شد میتونید انتقال بدید البته میشه حتی صبر کرد تا پاجوش کوچکی هم بزنه و بعد به خاک انتقال داد اما بدون اون هم میشه.

  57. Maryam گفته:

    سلام
    سانسوریا رو تو آب ریشه دار کردم پاجوش هم زده ولی کوچیک هستش کی باید به گلدون منتقلش کنم؟

    • تاجیک گفته:

      سلام و درود وقت بخیر
      وقتی پاجوش زده دیگه کم کم میتونید به خاک انتقال بدید و مشکلی نداره و همین الان هم میشه انتقال داد.

  58. رقیه گفته:

    سلام خسته نباشید سانسوریا ابلق من ریشه اش پوسیده میتونم بزارم تو آب تا ریشه بزنه بعد بکارم وباید خاک ش را عوض کنم ممنون میشم اگر راهنمایی کنید

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر،سلامت باشید
      اگر یک بوته ریشه اش پوسیده قسمت های خراب رو جدا کنید و در گلدان کوچکتری متناسب با اندازه باقی مانده گیاه بکارید. خوبه در خاک جدید بکارید اما در هر صورت چه در خاک جدید و یا چه با استفاده از همون خاک قبل بعد از کاشت بهتره دو وعده از وعده های آبیاری گیاه رو با قارچکشهای درمانی مثل کاربندازیم انجام بدید. اگر قلمه برگ ریشه دار بود و ریشه اش آسیب دیده بود هم میتونستید در آب و هم میتونستید در خاک بگذارید اما در مورد خود گیاه بهتره مجددا در خاک قرار بگیره.

  59. Nazanin گفته:

    سلام وقت به خیر لطفا منو راهنمایی کنید
    در گیاه سانسوریا گیاه مادر رو از کجا میشه تشخیص داد ک کدام غلاف. مادر هست و امکانش هست پاجوش بده ؟؟؟لطفا راهنماییم کنید

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      در خدمت هستم
      غلاف مادر معمولا بزرگتر از سایر شاخه ها و غلاف ها هست و خودش ریشه کاملی داره و غلاف های کوچکتر بهش وصل شدند اگر ریشه گیاه رو در بیارید میبینید که پاجوشهای کوچکتر به یک غلاف بزرگتر وصل هستند که همان شاخه مادری هست. بله در کل هر غلاف امکان داره پاجوش بزنه.
      گلدان سانسوریا رو متناسب با اندازه گیاه و کمی تنگ در نظر بگیرید و کوددهی هر دو هفته یکبار با کود 12-12-36 و نور غیرمستقیم و خوب باعث میشه کم کم پاجوش بزنه
      البته برای تحریک گیاه به پاجوشدهی میتونید از هورمون سیتوکنین هم استفاده کنید.

  60. محمد گفته:

    سلام می خواستم بدونم که تکثیر سانس ابلق از طریق برگ می دونم که حالت ابلقیش رو از دست می ده و می خوام بدونم که اگر این برگ پاجوش بزنه ابلق میشه یا نه

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بله قلمه برگهای ابلق غالبا سبز میشه و پاجوشهایی هم که میزنه از اون برگ درآینده اکثرا سبز میشه البته در موارد نادری هم ممکنه بعضی از جوانه ها یا پاجوشهای آینده کمی حالت ابلق به خود بگیرند اما خیلی کم پیش میاد
      برای تکثیر سانسوریاهای ابلق اگر میخواید حتما گیاهچه ابلق بشه جدا کردن پاجوش گزینه مناسبی هست چرا که پاجوش گیاه ابلق حتما ابلق هست و بعد جدا میشه از گیاه مادر

  61. یونس گفته:

    سلام خسته نباشید سانسوریای من از محل اتصال برگها به ریزوم گندیده شد قسمت گندیده شده ریزوم زو برش دادم ولی هیچ برگی به ریزوم متصل نیست ایا امکان داره ریزوم بازم پاجوش بزنه؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      اگر ریزیومش ضخیم و قوی و درشت باشه امکانش هست پاجوش بزنه اما امکان خراب شدنش هم هست خصوصا اگر خیلی گیاه کوچک باشه دیگه فایده ای نداره.
      اگر ریزیوم درشت و سالم باشه بعد از جدا کردن بگذارید ریزیوم یک روز بمونه تا محل برش بسته بشه بعد بکارید و با قارچ کش درمانی مثل کاربندازیم دو وعده آبیاری کنید. بعد از این هورمون سیتوکنین رو چند وعده با فاصله ده روز یا دو هفته یکبار بصورت آبیاری بهش بدید شاید تحریک کنه پاجوش بزنه.

  62. م.م گفته:

    سلام ممنون بخاطر سایت خوب ومفید شما
    بنده یک سانسوریا بزرگ داشتم که تمام گلدان پرشده بود از پاجوش خیلی زیبا بود متاسفانه تصمیم گرفتم ان را به چندتا گلدان. تقسیم کنم در فصل بهار این کار را انجام دادم ولی الان برگها از بالا شروع به زرد شدن می کنند وتا انتها زرد شد وشل شده می افتند مشکل چیست

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      ممنون از شما
      احتمالا بعد از جدا کردن بلافاصله بعد از کاشت آبیاری کردید و یا محل برش آلوده شده به بیماری قارچی یا آبیاری زیاد بوده و خاک زیاد خیس مانده. بهتره بعد از کاشت گیاه رو تا یکی دو روز آبیاری نکنید تا محل برش بسته بشه و قبل از کاشت در گلدان نیز به محل بریده شده قارچ کش بزنید و بعد اقدام به کاشت کنید که احتمال بیماری قارچی کمتر بشه.
      در حال حاضر ریشه ها احتمالا در حال پوسیدگی هست از گلدان بیرون بیارید قسمتهای خراب ریشه را جدا کنید و مجدد گیاه رو در گلدانی متناسب با اندازه اش بکارید که زیاد هم بزرگ نباشه نسبت به گیاه و بعد دو وعده از وعده های آبیاری گیاه رو پشت هم با قارچ کشهای درمانی مثل کاربندازیم انجام بدید و از این به بعد هم هر وقت خاک کامل خشک شد آبیاری مجدد انجام بشه تا خاک خیس نمونه که زمینه ساز پوسیدگی مجدد بشه. برگهای پوسیده و خراب هم جدا بشه. بد نیست روی مابقی برگها نیز سه وعده با فاصله سه روز قارچ کش ترکیبی اسپری کنید.

  63. مریم گفته:

    باسلام
    قلمه های سانسوریا در آب ریشه و پاجوش دادن، میخواستم بدونم طول پاجوش ها چقدر شد در خاک بکارمشون؟
    و اینکه چطور باید پاجوش ها رو جدا کرد؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      زیاد نیاز نیست بزرگ بشن همین که قلمه جوانه زد و قلمه ها به اندازه حداقل دو بند انگشت یا بزرگتر شد میتونید انتقال بدید. در ابتدا با همون قلمه اولیه که بهشون متصل هست به خاک انتقال بدید بهتره چون کمک میکنه با استحکام بیشتری در خاک قرار بگیرند تا زمانی که بزرگتر و قوی تر بشن از طرفی ریشه ها اول در قلمه ایجاد میشن که جذب آب و مواد غذایی رو انجام میدن بنابراین به غذا رسانی به پاجوش کمک میکنند خصوصا اگر خود پاجوش هنوز ریشه ای نداشته باشه. اگر هم اصرار دارید جدا بشه از محل اتصال جوانه به قلمه با کاتر برش بزنید و یا با کمی خم کردن از محل اتصال به راحتی قابل جدا شدنه اما دقت کنید که پاجوش جدا شده خودش حتما ریشه داشته باشه اگر نداشت با همون قلمه مادری بکارید.

  64. سارا گفته:

    سلام من یه سانسوریا سه برگ دارم کهاز وقتی خریدم یکی از برگاش لوله شده ویه خراشیدگی مانند روش هست میتونم از همون برگ به عنوان قلمه استفاده کنم؟ باید داخل ماسه خالی بکارم یا مخلوط خاک و ماسه؟ موقع کاشت همون وز باید آبیاری شه؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بله از همون برگ هم امکان قلمه گیری هست اما قبل از گرفتن قلمه برگ رو چک کنید که آفت یا بیماری نداشته باشه
      بعد از برش زدن قلمه ها بگذارید حدود یک روز بمونه تا محلهای برش پینه ببنده و زخمها بسته بشه و بعد از اون میتونید در خاک یا آب قرار بدید.
      در مورد بستر کاشت هم ماسه خالی مناسب نیست بهتره با خاک باغچه یا کوکوپیت و یا خاک برگ مخلوط بشه. دقت کنید ماسه بهتره دانه ریز باشه مثل ماسه بادی.
      در مورد آبیاری هم اگر گذاشته باشید از قبل پینه بسته باشه بعد از کاشت میتونید همون موقع هم آبیاری کنید و هر وقت خاک خشک شد میتونید مجدد خاک رو مرطوب یا کمی آبیاری انجام دهید. در آبیاری زیاده روی نشه چون قلمه ها ممکنه دچار پوسیدگی بشن.

  65. محمد گفته:

    سلام ممنون از سایت مفیدی که دارید
    من چنتا برگ سانسوریا جدا کردم و گزاشتم داخل خاک ولی میپوسه نمیدونم چرا.
    نور قر موستقیم. هروقت خاک خشک میشه هم اب میدم هتا از محلول ریش زای استفاده کردم

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      نظر لطف شماست
      بعد از برش زدن قلمه ها اجازه بدید یکی دو روز بمونه تا محل برش پینه ببنده و زخم بسته بشه و بعد بکارید این کمک میکنه تا احتمال خرابی کم بشه.
      مراقب باشید قلمه ها رو سر و ته نکارید چون عامل دیگه خرابی میتونه باشه.
      از برگهای ضخیم تر و سالم استفاده کنیدچون برگهای ضخیم تر نسبت به شرایط مقاومت بهتری دارند.
      میتونید بعد از جدا کردن قلمه ها روی اونها قارچ کش اسپری کنید تا احتمال قارچی شدن هم کاهش پیدا کنه.

  66. علی گفته:

    سلام خسته نباشید من چنتا سوال داشتم کارایی کود۲۰۲۰۲۰چیه و چند وقت یکبار به سانسوریا و ماداگاسکار وسایر گیاه ها بدم ،و چه کودی مناسب تحریک برای پاجوش زدن سانسوریا هست.باتشکر

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      کود 20-20-20 برای طیف وسیعی از گیاهان مصرف میشه و کمک به تولید شاخه و برگ بیشتر میکنه و به عنوان یک کود پایه در برنامه غذایی بسیاری از گیاهان قرار میگیره. کود 20-20-20 برای گیاهان آپارتمانی برگی مثل پتوس، فیکوس ها، نخل ها، شفلرا و …. استفاده میشه. دقت کنید این کود مناسب سانسوریا و ماداگاسکار نیست و برای این گیاهان بجای اون باید از کودهای پتاسیم بالا مثل کود 36-12-12 استفاده کنید. برای این گیاهان هر دو یا سه هفته یکبار توصیه به استفاده میشه. البته برای ماداگاسکار از اواسط پاییز تا اواسط زمستان میتونید قطع کنید و بعد مجددا شروع کنید اما برای سانسوریا در کل طی سال منظم کوددهی انجام میشه. در کنار این کود هر 3 ماه یکبار از کود هیومیک اسید هم استفاده کنید.
      تغذیه مناسب و انتخاب گلدان مناسب زمینه ساز تولید پاجوش میتونه باشه اما اگر مقاومت کرد گیاه برای تحریک به پاجوشدهی میتونید از هورمون سیتوکنین استفاده کنید. این هورمون گیاه رو وادار به تولید پاجوش میکنه.

  67. روهام گفته:

    سلام خسته نباشین من یک ماه پیش یکگل سانسوریا ابلق خریدم وبه منزل آوردم الان یک ماهه هیچ رشدی نداشته درضمن نور خوبی دریافت میکنه وبا خشک شدن خاک بهش آب میدم ولی هیچ رشدی نداره ولی گل سرحاله ممنون میشم راهنمایی کنید

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      شرایط محیطی که فرمودید خوبه اما سانسوریا رشدش کنده و در یک ماه طبیعیه که رشد چندانی نکنه.
      با کوددهی منظم میتونید سرعت رشد رو بالاتر ببرید و البته با کیفیت تر. پیشنهاد میکنم هر دو هفته یکبار کود 36-12-12 ، هر دو ماه یکبار کود میکرو ، هر سه ماه یکبار کود هیومیک اسید و آهن هم چون نوع ابلق هست حدود دو ماه یکبار براش خوبه و این کودها در مجموع میتونن تاثیر خوبی داشته باشه. برای تحریک به پاجوشدهی هم میتونید از هورمون سیتوکنین استفاده کنید.
      اابته در نگهداری سانسوریا کمی هم باید صبور باشید.

  68. بهزاد گفته:

    سلام ، واقعا مطالب خوبی اینجا جمع شده وپاسخگویی هم بی همتاس 👍👍
    سانسوریای من ابلغ هست و از زمانی که خریدم پاجوش های جدید خشک میشن ، بنظرتون ربطی به ارتفاع خاک داره ؟ چون بعضی هاشون از قسمت غلاف کمی داخل خاک هست و اینکه امروز اومدم گیاه و چک کنم یکی از برگ ها از ته شکست ، یعنی از جایی که از خاک بیرون اومده ، کمی از انتها بریدم و گذاشتم پینه بزنه ، بنظرتون از همون محل ریشه میده یا باید از قسمت پهن برگ کات بخوره ؟؟؟

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      نظر لطف شماست
      در رابطه با خشک شدن پاجوش عوامل مختلفی میتونه باشه. اول در رابطه با ارتفاع کاشت میتونه تاثیر داشته باشه اما نه تا حدی که همه پاجوشها خشک بشن مخصوصا اینکه اگر پاجوش به سطح خاک برسه و بعد خشک بشه این احتمال کمتره که بخاطر عمق کاشت باشه مگر اینکه قبل از رسیدن به سطح خاک در زیر خاک خفه و خشک بشه که این میتونه به ارتفاع خاک ربط پیدا کنه.
      مورد دیگه وجود آفت هایی مثل کنه هست. اگر پایین برگهای گیاه مادر لکه های قهوه ای روشن بصورت پراکنده وجود داشته باشه احتمال وجود آفت هست و اگر این لکه ها تیره و پیش رونده باشند و به داخل گوشت گیاه نفوذ زیادی داشته باشند حتی ممکنه بیماری قارچی باشه.
      آبیاری بیش از حد نیز ممکنه به پاجوشهای جوان آسیب زده باشه. ضعف شدید گیاه عامل دیگه هستش که به این ترتیب پیشنهاد میشه برنامه کودی منظم داشته باشید و در نهایت به نور اشاره میکنم که حتما گیاه رو در جایی روشن و پرنور قرار بدید.
      در رابطه با برگ شکسته بله از انتها هم امکان داره ریشه بزنه البته اگر انتهای برگ خیلی نازک یا شل هست در اینصورت بهتره محل برش رو کمی بالاتر بیارید.

      • بهزاد گفته:

        جناب تاجیک عزیز ممنونم از شما بابت وقت و اطلاعاتی که در اختیار من قرار دادید .
        در مورد لکه های قهوه‌ای ، انتهای بعضی از برگها بصورتی شده که انگار سطح برگ از اون قسمت خشک شده ولی بصورت نقطه ای نیست و سطح بیشتری رو گرفته
        در مورد برگ جدا شده هم تقریبا ارتفاع برگ ۳۰ سانت هست و چون سانسوریای من متوسط هست فکر کنم به اندازه کافی مقاوم باشه که از انتها ریشه بده ولی باز هم شما خبره ترید و بیشتر اطلاع دارید

        • بهزاد گفته:

          و موردی که فراموش کردم اینه که پا جوش ها معمولا ارتفاعشون بین ۳ تا ۷ سانت رشد میکنه ولی خشک میشه ، در محل پر نور هم هست و آبیاری هم بین ۸ تا ۱۰ روز یکبار

          • محمد تاجیک گفته:

            اگر ریشه ها رو تا بحال چک نکردید بد نیست یکبار احتیاطا اینکار رو انجام بدید تا ببینید ریشه ها آیا مشکل خاصی ندارند یا مثلا پوک و لهیده نشدن؟
            شاید ریشه ها مشکلی داشته باشن و حتما تغذیه رو هم جدی بگیرید چون برای رشد پاجوش انرژی زیادی لازمه
            لابه لای برگ های مرکز پاجوش ها رو هم چک کنید ببینید تار، توده و یا چیز مشکوکی هست یا نه

        • محمد تاجیک گفته:

          خواهش میکنم
          در مورد لکه ها میتونید عکسش رو واتساپ بفرستید بررسی بشه
          اما احتمال بیماری قارچی وجود داره
          در مورد قلمه، هم بطور کامل و هم بطور نصف شده میتونید بگذارید ریشه بزنه اما چون 30 سانت هست ترجیحا دو تکه بشه بهتره

  69. افسانه گفته:

    سلام من دوتاپاجوش سانسوریاروکاشتم یکیش ریشه هاش پوسیده الان بایدچکارش کنمم؟ممنون میشم راهنماییم کنیم

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      اگر ریشه های پوسیده رو جدا کردید و کمی از ریزیوم و ریشه ها باقی مانده بعد از برش قسمتهای خراب بگذارید داخل قارچ کش 20 دقیقه بمونه و بعد بکارید در یک گلدان کوچک و دو سه روز بعد اولین آبیاری رو با هیومیک اسید انجام بدید دو یا سه وعده از آبیاری های بعد رو هم با هورمون ریشه زایی مایع انجام بدید تا سریعتر ریشه بزنه البته تمام این موارد در صورتی قابل اجراست که طوقه گیاه خراب نشده باشه.

  70. یاسان گفته:

    سلام اینکه میگید برگ رو بزارید تو هوای ازاد برای چند روز خراب نمیشه قلمه ؟

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام
      بله، نیاز نیست چند روز باشه یک یا نهایتا دو روز کافیه ضمن اینکه ترجیحا در فضای داخل خانه و به دور از نور آفتاب و تنشهای دمایی و محیطی باشه تا قلمه آسیب نبینه.
      هدف از یک روز نگه داشتن فقط بسته شدن محل برش هست و نباید تنش دیگه ای به قلمه وارد بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *