پتوس یا پیچ قلبی
در بین گیاهان آپارتمانی پتوس عمومیت ویژهای دارد و در اغلب خانهها پیدا میشود و یک گیاه با تکثیر آسان است. این گیاه با ماندگاری بالا و رشد سریع و البته تکثیر آسانی که دارد هنوز هم جز گیاهان پرطرفدار آپارتمانی محسوب میشود. برای تکثیر کافی است ساقهای را با حداقل یک بند جدا کنید و در آب یا خاک مرطوب بگذارید خیلی زود شاهد ریشه زدن و بعد هم رشد شاخه و برگ جدید خواهید بود. البته این حداقل اندازه قلمه برای پتوس بود شما قلمه با هراندازهای را میتوانید جدا کرده و ریشهدار کنید. برای ریشهدار کردن سریعتر هم میتوانید از کود هورمون ریشهزایی مایع در آب و کود هورمون ریشهزایی پودری یا مایع در خاک استفاده کنید. اگر قصد دارید گلدان پرتری داشته باشید بهتراست قلمهها را کوتاهتر اما با تراکم بالا کنار هم بکارید. این گلدان قطعاً بسیار زیبا خواهد شد.
برگ انجیری
یک نمونه گیاه با تکثیر آسان برگ انجیری میباشد جالب است بدانید این گیاه از خانواده فیلودندرون هاست و پسر عموی پتوس است و در اغلب خصوصیات و حتی تکثیر به شدت مشابه هم هستند. برای تکثیر این گیاه آپارتمانی جذاب نیز کافی است یک قلمه با حداقل یک بند جدا شود حتی میتوانید قلمهای با چند بند و برگ جدا کنید که این بستگی به سلیقه شما دارد.
در پشت هر برگ زائدهای قهوهای وجود دارد که ریشههای هوایی و بیشتر ریشهها در آینده از آنجا رویش میکنند بنابراین با جدا کردن یک بند این قسمت هم جدا شده و ریشهها خیلی سریعتر از آن قسمت فعال شده و رشد میکنند. به راحتی با قرار دادن ساقه یا همان قلمههای برگ انجیری در آب یا خاک ریشهدار خواهند شد. اگر ریشه هوایی این گیاه بلند باشد حتی بدون قرار دادن در آب و در خاک نیز به سرعت همین ریشه هوایی آب را جذب و از همان لحظه فعال خواهد شد.
زاموفیلیا
زاموفیلیا نیز جز چند گیاه با تکثیر آسان در خانه میباشد. راحتترین راه جدا کردن غدههای آن به همراه ساقههای متصل به غده است. اگر زاموفیلیای شما چند غده نسبتاً مجزا داشته باشد میتوانید هرکدام از آنها را به همراه چند ساقه جدا کرده و در گلدانهای مختلف بکارید. میتوانید از برگها و حتی ساقهها نیز قلمه گرفته و در آب یا خاک ریشهدار کنید. بهتر است یرای این منظور از ساقههای ضخیمتر و برگهای درشت و سالمتر استفاده کنید. میتوانید برای قلمه زدن در خاک قبل از فروبردن قلمه در بستر کاشت یکی دو سانت از انتهای قلمه برگ یا قلمه ساقه را به کود هورمون ریشهزایی پودری آغشته کنید تا سرعت ریشه دهی افزایش یابد. به یاد داشته باشید فرآیند ریشه دهی زاموفیلیا کمی کند است پس صبور باشید بنابراین زاموفیلیا یک گیاه با تکثیر آسان اما سرعت رشد پایین است.
سانسوریا
با تکثیر سانسوریا را تقریباً همه آشنایی دارند. به راحتی با بریدن برگها و تقسیم آن به قلمههایی حداقل 8 تا 10 سانتی یا بزرگتر میتوان این گیاه را تکثیر کرد. اگر از انواع پاکوتاه استفاده میکنید در صورتی که برگ کوچک بود نیاز به برش نیست و یک برگ کامل را به عنوان قلمه در نظر بگیرید و اگر بسیار درشت بود برگ را نهایتاً دوتکه کنید نه بیشتر.
نکته اینجاست قلمهها بعد از برش میبایست یکی دو روز به حال خود رها شوند تا محل برش آنها بسته یا اصطلاحاً پینه ببندد و بعد میتوانید قلمهها را در آب و یا خاک بگذارید تا کم کم ریشه بزنند. فرآیند ریشه دهی سانسوریا نیز طولانی است و حداقل بین 4 تا 8 هفته به طول میانجامد. فارغ از زمانبر بودن تکثیر این گیاه، سانسوریا یک گیاه با تکثیر آسان به حساب میآید چون قلمهزنی آن در بیشتر مواقع موفقیت آمیز خواهد بود و در خانه انجام میشود.
برگ بیدی
یک گیاه با تکثیر آسان برگ بیدی است. این گیاه ساقههای طردی دارد که به راحتی در آب یا حتی یک خاک و بستر کاشت مرطوب ریشه میزنند. فقط کافیست قلمههایی به اندازه یک انگشت یا بزرگتر از ساقههای بلند آن جدا کنید و در آب بگذارید یا مستقیماً بصورت متراکم در خاک بکارید تا ریشه دهند در واقع برگ بیدی یک گیاه با تکثیر آسان و سرعت ریشه دهی زیاد است که در بین گیاهان آپارتمانی کم نظیر است.
به یاد داشته باشید برگ بیدی بعد از ریشه دهی و کاشت بهتر است در محلی از خانه نگهداری شود تا حداقل یک تا دو ساعت آفتاب ملایمی به آن برسد. این کمک میکند تا ساقههای ضخیمتری تولید شود و رنگ برگها شفافتر و پررنگتر خواهد شد. به یاد داشته باشید تمامی گیاهانی که در این مقاله در رابطه با آنها صحبت کردیم را میتوان در خاک برگ غنی شده و یا خاک بستر آماده کاشت و حتی خاک باغچهای که نرم باشد قلمه زد. حتی برای ریشه دهی اولیه میتوان از مخلوط کوکوپیت و خاک ماسه سبک استفاده کرد و بعد از ریشه زنی و فعال شدن گیاه به بستر دیگر انتقال داد.
مطالب آموزشیتون عالیه. کاش برای برگ انجیری هم مثل بقیه گیاها یه پست اختصاصی میذاشتید و کودهایی که لازمه بهش بدیمو میگفتید
سلام وقت بخیر
سپاسگزارم،خوشحالم مطالب براتون مفید بوده
حتما در مورد برگ انجیری هم مقاله ای مینویسیم