می توان گفت که آشپزخانه قلب یک خانه است و همواره در آن فعالیت های بسیاری انجام می شود و به دلیل پخت و پز دمای آن عموماً نا متعادل است، از این رو میباشد که نمی توان گل و گیاه چندانی در آن قرار داد.
چراکه اغلب گیاهان خانگی نسبت به نوسانات دمایی حساس هستند و سریع از بین می روند، اما با این وجود عده ای همچنان دوست دارند که در آشپزخانه خود گل و گیاه نگه دارند.
اگر شما هم جزو این دسته از افراد می باشید پس با ما همچنان همراه باشید زیرا در ادامه به معرفی چند نمونه گیاه آپارتمانی مقاوم که در برابر تغییرات دمایی مقاومت مطلوبی دارند خواهیم پرداخت.
گیاه برگ عبایی :
این گیاه یکی از گیاهان خانگی می باشد که نسبت به دما و تغییرات دمایی موجود در آشپزخانه کاملاً مقاوم است.
اسم علمی این گیاه Aspidistra elatior می باشد که دارای برگهای همیشه سبز و درخشانی است و به دلیل مقاومت بالایی که در برابر نوسانات دمایی دارد یکی از بهترین گزینه ها برای آشپزخانه می باشد.
گر آشپزخانه شما نیز هر دقیقه به دلیل کباب درست کردن و یا پخت و پز ، دمای متغیری دارد پس این گیاه برای شما بهترین گزینه به حساب می آید.
گیاه گندمی :
از جمله دیگر گیاهانی که مناسب برای آشپزخانه ها می باشد می توان گیاه گندمی یا گیاه عنکبوتی را نام برد.
اسم علمی این گیاه Chlorophytum comosum می باشد که جزو گیاهان مقاوم به خشکی به حساب می آید.
این گیاه به دلیل شرایط نگهداری آسان و تکثیر راحتی که دارد، نزد علاقه مندان به گل و گیاه محبوبیت خاصی دارد.
گندمی، ریشه هایی همانند انگشتان دست انسان دارد که آب را درون خود ذخیره خواهد کرد.
برگ های این گیاه زیبا همچون روبان کشیده و آویزان بوده و زمانی که گیاه تشنه باشد دو طرف برگ به سمت یکدیگر جمع خواهند شد و این اعلام می کند که زمان آبیاری فرا رسیده است.
این گیاه به دلیل ساختار تشکیل دهنده برگ هایش برای طبقات مرتفع در آشپزخانه و یا سبدهای آویزان بهترین گزینه به شمار می آید.
از بین ساقه های کوچک آن مجددا ساقه ها و گیاهان کوچکتر آن رشد می کند و همین امر یکی از دلایل جذابیت آن می باشد.
گیاه آگلونما :
گیاه آگلونما یا به عبارت دیگر Aglaonema commutatum از جمله گیاهان محبوب و پر طرفدار می باشد.
این گیاه چندین گونه مختلف با تنوع رنگی جذاب دارد که یکی از مهم ترین و معروف ترین نوع آن آگلونما سبز یا معمولی می باشد.
این گیاه را می توان یکی از مقاوم ترین گیاهان در برابر دما دانست.
این گیاه ذاتاً در دمای بالا تر رشد بهتری دارد و می تواند تا دمای 22 درجه ی سانتی گراد را تحمل کند.
این گیاه مازاد بر دمای بالا می تواند نور کم و تهویه ی محدود را نیز تحمل کند از این رو بین خانم ها خانه دار بسیار محبوب است.
گیاه لیندا:
از دیگر گیاهانی که برای شرایط آشپزخانه بسیار مناسب هستند می توان به گیاه لیندا اشاره کرد که یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی می باشد.
این گیاه که خود در حقیقت بومی مناطق خشک مکزیک است، میتواند محدوده ی دمای 2 تا 26 درجه ی سانتی گراد را تحمل کند.
نام علمی این گیاه Beaucarnea recurvate میباشد که مازاد بر تحمل بالای دمایی که دارد میتواند مونوکسید، بنزن و فرمالدهید موجود در جو را تصفیه کند، اما این گیاه کمی نسبت به عدم روشنایی غیر مقاوم است و لذا باید همواره نور غیر مستقیم برای آن فراهم باشد و نباید آن را در قسمت های تاریک آشپزخانه و یا دور از نور قرار داد.
گیاه آلوئه ورا:
گیاه آلوئه ورا (Aloe vera) یکی از مقاوم ترین و کم توقع ترین گیاهان برای زندگی در آشپزخانه می باشد، به شرطی که بتوانید نور و آب مناسب برای این گیاه فراهم کنید می تواند سال ها به زندگی خود ادامه دهد.
این گیاه مازاد بر زیبایی و مقاومتی که دارد می تواند در مواقع خاص هم به کار شما بیاید.
درون این گیاه ژلی وجود دارد که در هنگام سوختگی می توانید آن را روی محل سوخته شده بمالید تا سوزش آن را تسکین دهد.
گیاه پوتوس:
این گیاه را می توان بهترین و مقاوم ترین گیاه در برابر شرایط محیطی آشپزخانه توصیف کرد.
گیاه پوتوس یا Epipremnum aureus با توجه به مقاومت و نیز شکل ظاهری که دارد ، بهترین انتخاب برای محیط آشپزخانه می باشد.
این گیاه دارای رگه ها و لکه های زرد رنگ بر روی برگهای خود است که سبب زیبا شدن آن شده است و علاوه بر این برگهای قلب گونهی آن رنگ و لعاب زیبایی به آن بخشیده است.
این گیاه به شرط فراهم آوردن آب و نور کافی نه تنها می تواند شرایط دمایی آشپزخانه را تحمل کند، بلکه می تواند فرمالدهید، بزن و مونوکسید آشپزخانه را نیز به خود جذب کند.
از جمله ویژگی های متمایز دیگری که این گیاه می تواند داشته باشد رشد روندهی آن میباشد، به طوری که اگر آن را در یک نقطه ی مرتفع از آشپزخانه قرار دهید حالت آبشاری به خود خواهد گرفت.
گیاه زاموفیلیا:
گیاه زاموفیلیا را می توان یکی از مقاوم ترین گیاه های زینتی دنیا به حساب آورد که نه تنها در برابر دمای نا متعادل بلکه در برابر بسیاری از تنش های محیطی از جمله نور و آب کم نیز مقاوم است.
این گیاه که نام علمی آن Zamioculcas zamiifolia می باشد، دارای برگ های سبز تیره و براقی است که زیر تابش نور به حالت چرمی به نظر می رسد و اگر کسی با آن آشنایی نداشته باشد تصور می کند که یک گیاه مصنوعی است.
گیاه سانسوریا :
گیاه سانسوریا که بومی آفریقا می باشد دارای نام علمی Sansevieria trifasciata است و میتواند در دما بالای 25 درجه نیز سالم بماند.
این گیاه در برابر بی آبی مقاومت خوبی داشته و برای مدت زمان حدود 14 روز در داخل آشپزخانه هم می تواند بدون آب سر کند، پس با انتخاب این گیاه تقریباً نباید در ایام عید نوروز و مسافرت های کوتاه مدت نگران خشک شدن آن باشید.
این گیاه از لحاظ نور نیز مشکل ندارد و در سایه نیز رشد می کند به همین علت برای آشپزخانه های امروزی بسیار مناسب است.
آیا همه مدل گیاه سانسوریا را میتوان در آشپز خانه نگهداری کرد؟؟؟
ممنون میشم جواب بدید
عالی قشنگ بود