از بین بردن شته با سرکه

از بین بردن شته با سرکه

از بین بردن شته با سرکه روشی ارگانیک برای نابودی این بلای جان گیاهان است. شته موجودی موزی و بسیار زیر است که علاقه شدیدی برای تغذیه از گیاهان و بذرهای تازه جوانه زده سبزیجات دارد. از این رو کشاورزان و سبزی کاران باید راهی برای مبارزه با این موجود موذی پیدا کنند. روش های از بین بردن شته در میان کاربران متنوع بوده و هر کس به سبک و سیاق مخصوص به خود اقدام به از بین بردن آنها می نماید. یکی از بهترین این روش ها، از بین بردن شته با سرکه است که در این مقاله قصد داریم به صورت مفصل به آن بپردازیم. اگر چندین روش از بین شته ها را امتحان کرده و هنوز به روشی کامل و مؤثر نرسیده اید، بهتر است حتماً در ادامه مقاله با ما در اطلسی ها همراه باشید.

دسته بندی روش های از بین بردن شته ها

از بین بردن شته با سرکه تنها یکی از روش های نابودی این حشرات موذی است. در یک دسته بندی کلی روش های از بین بردن شته ها را می توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد: 1- روش های شیمیایی از بین بردن شته ها 2- روش های ارگانیک از بین بردن شته ها. هر کدام از روش های مذکور مزایا و معایب خاص خود را دارند که در جای خود نیز کاربردی می باشند. علاوه بر اینها عوامل طبیعی هم هستند که می توانند دلیلی بر از بین رفتن شته ها باشند. استفاده از هر کدام از این روش ها نیاز به مراحلی دارد که پایبند بودن به این مراحل می تواند در از بین بردن شته ها بهترین گزینه باشد.

در سال های اخیر شاهد هستیم که استفاده از روش های ارگانیک مانند از بین بردن شته با سرکه بسیار رواج پیدا کرده و تأثیر عالی چنین روش هایی باعث شده تا کاربران زیادی از آن استفاده نمایند. از این گذشته نداشتن اثرات منفی چنین روش هایی هم مزید بر علت شده تا در سال های اخیر استفاده از این روش ها چند برابر نیز شود.

75,000 تومان700,000 تومان
75,000 تومان650,000 تومان
در انبار موجود نمی باشد

لوازم جانبی باغبانی

اسپری

65,000 تومان100,000 تومان
100,000 تومان370,000 تومان
20,000 تومان320,000 تومان

روش های از بین بردن شته با سرکه

برای از بین بردن شته با سرکه چند روش ساده و مختلف وجود دارد که کاربران می توانند با استفاده از یکی از آنها و یا ترکیب این روش ها نسبت به از بین بردن شته های بذرهای کاشته شده اقدام نمایند. در انتها به بررسی مزایای استفاده از سرکه برای از بین بردن شته ها نیز خواهیم پرداخت.

از بین بردن شته با سرکه و کره بادام زمینی

همه حشرات ریز و موزی کوچک مانند شته ها علاقه زیادی به مزه ترش دارند. بوی غذاهای ترش مانند سرکه سریعاً آنها را به مست خود جذب می نماید. از این رو می توان به راحتی از چنین غذاهایی مانند سرکه به عنوان یک دام بزرگ برای آنها استفاده کرد. البته در طرح ریزی این دام نیاز به استفاده از ابزارهای دیگری هم خواهید داشت. نباید که یک وعده غذایی برای آنها فراهم نمایید. استفاده از ترکیب سرکه با کرده بادام زمینی در یک ظرف بزرگ می تواند راهی برای کشاندن شته ها به یک دام بزرگ باشد؛ اما چگونه رفتار کنیم؟ طبق مراحل زیر می توانید از ترکیب بادام زمینی و سرکه برای از بین بردن شته ها استفاده نمایید.

  1. در یک ظرف بزرگ مانند بشقاب مقداری سرکه و کره بادام زمینی را با هم مخلوط کنید.
  2. ترکیب حاصل شده را در یک جعبه بزرگ قرار دهید.
  3. روی جعبه را بپوشانید.
  4. چند سوراخ برای عبور شته ها روی سرپوش جعبه ایجاد نمایید.
  5. بسته به اندازه بذر کاشته شده و گلخانه خود به تعداد از این جعبه ها ساخته و در اطراف آنها قرار دهید.

با این ترفند می توانید دامی بزرگ برای شته ها ایجاد نمایید. شته ها با این روش جذب بوی مطبوع سرکه خواهند شد. چسبناک شدن این ترکیب باعث می شود تا شته ها راهی برای فرار نداشته باشند. این روش یکی از موثرترین روش های از بین بردن شته با سرکه است.

روش های از بین بردن شته با سرکه

از بین بردن شته با سرکه و صابون

استفاده از ترکیب صابون و سرکه نیز می تواند تبدیل به دامی برای از بین بردن شته ها باشد. برای از بین بردن شته با سرکه و صابون مانند روش قبل باید عمل کنید. ابن بار به جای کره بادام زمینی از صابون استفاده نمایید. لیز بودن و چسبنده بودن صابون عاملی برای به دام افتادن شته ها و سایر حشرات شده و مانع از خروج آنها از دام می شود. البته استفاده از سرکه خالی هم می تواند روشی برای همین دام باشد. سرکه را در ظرفی دربسته با چند سوراخ روی درب آن قرار داده و این دام را در اطراف گلخانه ها و مزرعه خود قرار دهید. همچنین می توانید از این ترکیب برای سمپاشی گیاهان خود نیز استفاده کنید.

از بین بردن شته با اسپری سرکه و صابون

با استفاده از اسپری سرکه و صابون می توانید گیاهان و بذرهای کاشته شده خود را از شر شته ها رها نمایید. برای این کار البته باید کمی صبور باشید. برای اینکار بعد از آماده کردن اسپری بالا آن را در دستگاه سمپاش و یا اسپری قرار داده و بر روی ساقه و برگ گیاهان کشت شده بپاشید. احتمالاً با یک بار استفاده از این روش نمی توانید از شر همه شته ها خلاص شوید. در مرحله تعداد بالایی از آنها از بین خواهند رفت اما بسته به حجم این حشرات موذی باید 3 بار و بیشتر از این روش سمپاشی استفاده کنید. به مرور این حشرات از روی گیاهان شما فرار خواهند کرد.

لوازم جانبی باغبانی

چسب حشرات

10,000 تومان

لوازم جانبی باغبانی

قیچی

270,000 تومان500,000 تومان
10,000 تومان700,000 تومان
در انبار موجود نمی باشد
15,000 تومان80,000 تومان
65,000 تومان700,000 تومان
15,000 تومان500,000 تومان
در انبار موجود نمی باشد

لوازم جانبی باغبانی

اسپری

65,000 تومان100,000 تومان
15,000 تومان350,000 تومان
20,000 تومان300,000 تومان
4,000 تومان85,000 تومان
100,000 تومان370,000 تومان
50,000 تومان465,000 تومان
65,000 تومان350,000 تومان
95,000 تومان350,000 تومان

مزایای از بین بردن شته با سرکه

از بین بردن شته با سرکه چند مزیت بزرگ برای شما به دنبال خواهند داشت:

  • برخلاف بسیاری از روش های شیمایی، این روش هزینه بسیار پایینی به دنبال خواهد داشت.
  • هیچ آسیب شیمایی برای بذر سبزیجات شما ایجاد نخواهد کرد.
  • نیازی به استفاده از یک کارشناس و متخصص نخواهید داشت و هر کس به تنهایی می تواند از عهده این پروسه بر بیاید.
  • بسته به حجم مزرعه خود می توانید از روش های از بین بردن شته با سرکه استفاده نمایید.
  • استفاده از این روش ها را می توانید در خانه و برای گیاهان آپارتمانی نیز استفاده نمایید.

70 دیدگاه برای “از بین بردن شته با سرکه

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      نظر لطف شماست،خوشحالم مفید واقع شده،ممنونم

      • محمد تاجیک گفته:

        سلام
        مصرف سرکه در مراحل اولیه آفت و به مقدار کم توصیه میشه و محلول باید کامل رقیق شده باشه.
        از طرفی زمان محلولپاشی باید آفتاب روی گیاه نباشه و همینطور از مخلوط کردن ترکیبات دیگه و غیر تست شده خودداری بشه.
        البته باید تمام شرایط بررسی بشه تا نظر قطعی بشه داد.

  1. خاطره گفته:

    سلام ممنون بابت راهنماییتون..فقط یه سوال داشتم صابون رو چجوری باید باسرکه محلول کنیم؟؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      ممنون از شما لطف دارید
      کار سختی نیست مقداری سرکه رو که در ظرف ریختید در حد چند قطره مثلا در یک لیوان سرکه اگر در نظر بگیرید 4 یا 5 قطره مایع بریزید و کمی هم بزنید و در ادامه طبق چیزی که در مقاله نوشه انجام بدید

  2. احمد گفته:

    سلام اسپری سرکه و صابون درست کردم و روی برگ گل پاشیدم شته ها از بین رفتن ولی برگ گل هم حالت خشکیدگی و بی حالی گرفته چون سرکه حالت خورندگی داره. آیا گل آسیب دیده؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      فکر نمیکنم آسیب جدی باشه، محلول باید رقیق درست بشه تا مشکل ساز نشه، سرکه در حد چند قاشق در آب حل میشه و بیشتر نیاز نیست.
      میتونید برگای گیاه رو با یک دستمان مرطوب پاک کنید و یا کمی آبپاشی انجام بدید روی گیاه تا اثر محلول کم تر بشه.البته دلایل دیگه رو هم بررسی کنید شاید مشکل از جای دیگه باشه.

  3. آرمین گفته:

    سلام وقت بخیر
    برای یک لیتر آب چه مقدار سرکه باید ترکیب کنم؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر،طبیعی باشه بهتره اما اگر در دسترس نبود اشکالی نداره از سرکه های کارخانه ای هم استفاده کنید.

  4. محمداصفهانی@@@ گفته:

    سلام
    ایا برای از بین بردن شته ی درختان میوه هم میتوان از سرکه و صابون استفاده کرد ؟؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بله اما درصورتی که تعدادشون بیش از حد نشده باشه و در مراحل اولیه باشن

  5. محمد اصفهانی@@@ گفته:

    سلام
    اگر میشود از محلول سرکه و صابون برای مقابله با شته ی درختان میوه استفاده کرد میزان سرکه و صابون قابل استفاده در ۲۰۰لیتر اب برای محلول پاشی را بیان کنید.
    و نوع صابون رو نیز مشخص نمایید
    ممنون و سپاسگذارم

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      خواهش میکنم، دو سه قطره مایع صابون در آب خوبه و نوع صابون هم خیلی فرق نداره از همین صابونهایی که خودمون مصرف میکنیم جواب میده ،یعنی به ازای هر چهار پنج قطره صابون یک لیتر آب لازمه که به این ترتیب برای 200 لیتر قابل محاسبه است.یعنی دوزش میشه 4 یا 5 در هزار
      در مورد سرکه هم حدود 100 سی سی در یک لیتر آب میتونه مناسب باشه
      دقت کنید اول به مقدار کم درست کنید و روی یک یا دو درخت تست بگیرید چون ممکنه با توجه به نوع درخت یا شرایط محیطی واکنش متفاوت باشه بعد اگر مشکلی نبود برای سایر درختان هم مصرف کنید

  6. علی رضائی گفته:

    سلام لطف میکنید میزان دقیق استفاده سرکه و صابون رو در هر لیتر بگین..ممنونم..

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      خواهش میکنم
      در مورد صابون 5،4 قطره در یک لیتر آب و در حدود 100 تا 200 سی سی هم سرکه میتونه مناسب باشه

  7. کوچکی گفته:

    سلام . درختان اینجانب امسال دارای شته های خونی و شته سبز رنگ بودن که با سمپاشی سرکه و آب و مقداری مایع ظرفشویی به کلی از بین رفت . ممنون از راهنمایی شما

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      خواهش میکنم
      بسیار عالی،خوشحالم که براتون کاربردی و مفید بوده
      موفق و پیروز باشید

  8. سجاد گفته:

    سلام برای از بین بردن شته روی برگ های گل اطلسی از قارچ کش سیستمیک میشه استفاده کرد؟؟
    ممنونم

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      برای آفت از قارچکش نمیشه استفاده کرد. برای بیماریهای قارچی از قارچ کش استفاده میشه
      برای شته خوبه از سم سیستمیک کنفیدور استفاده بشه البته اگر در مراحل اولیه باشه دیازینون و مالاتیون هم میشه استفاده کرد و جواب میده اما اگر زیاد باشن و برگها بشدت جمع شده باشه کنفیدور بهتره استفاده بشه.

  9. جواد گفته:

    سلام سپاس بابت راهنماییتون. یه درخت زردآلو چندساله دارم که به شدت شته زده. طوری پشت برگ هاش پر شده و برگ رو چروک و جمع کرده به خودش. حالا بنظرتون این روشی ک بیان کردید میتونه مفید باشه؟ واینکه دفعات سمپاشی اون با این محلول هرچند روز یکبار باشه؟ ممنون

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      این محلول برای مراحل اولیه و وقتی که هنوز تعداد شته ها خیل کمه و برگ جمع نشده تا حدی جواب میده اما الان با این وضعیت موجود جوابگو نیست و باید از یک سم سیستمیک استفاده کنید. سمهایی مثل کنفیدور خوب جواب میده که دو وعده با فاصله 3 یا 4 روز اسپری کنید روی درخت در صورت لزوم میتونید یک وعده سمپاشی دیگه هم اضافه کنید.

  10. الهه گفته:

    من به سبزی نعناع که لکه های سفید داشت و رشدش خیلی کم شده بود و برگهاش ظاهر جویده شده داشت ، متاسفانه بدون اگاهی سرکه سفید بدون اب اسپری کردم هم به ساقه و برگ هم تو خاک ریختم و شدیدا پلاسیده شد، ایا راه چاره ای هست ؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      گیاه رو خوب آبیاری کنید تا آب کاملا جذب خاک بشه و روی گیاه رو هم عصر یا غروب که تابش آفتاب نبود چند بار خوب آبپاشی کنید تا اثر سرکه شسته بشه و یکیا دو روزبعد هم میتونید برگها رو به همین شکل آبپاشی کنید.
      ساقه های پلاسیده رو جدا کنید و ساقه های سالم و سفت رو بگذارید بمونه کم کم ریشه ها فعال شده و مجددا ساقه و برگ جدید میزنه. پیشنهاد میشه بعد از انجام موارد گفته شده سه الی چهار وعده هفته ای یکبار کود جلبک دریایی اسپری بشه تا کمی تقویت شده و از تنش ایجاد شده بهتر عبور کنه و میتونید یک وعده هم به همراه آبیاری در خاک بریزید.

      • بهزاد گفته:

        سلام توحیاط خانه ام هشت تا درخت مرکبات دارم ، برگ بعضی از درختها خصوصا درخت نارنج وپرتقال جمع شده و یاحالت خوردگی پیداکرده ، ضمنا یه خورده هوا گرم میشه از سر و روی درخت پر از مورچه میشه . لطفا راهنمایی کنید چه کار کنم

        • محمد تاجیک گفته:

          سلام وقت بخیر
          مرکبات بیماریهای متنوعی دارند که باید دیده و بررسی بشه اما برای شروع ابتدا تغذیه گیاه رو اصلاح کنید و اگر مشکل رفع نشد سراغ گزینه های دیگر برید. در مورد موچه هم میتونید از چسبهای زرد که دور تنه درخت بسته میشه استفاده کنید تا از بالارفتن مورچه ها جلوگیری کنه.

  11. حیدری گفته:

    سلام
    چه ماهی از سال در تهران درخت انار را با محلول سرکه وصابون اسپری کنیم برای شته؟

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      هر زمان در بهار و تابستان اگر شته وجود داشت میتونید اسپری کنید به غیر از زمانی که گلهاش تازه باز شدن و هنوز انتهای اونها میوه ریز شکل نگرفته تقریبا در این محدوده زمانی نزنید.
      البته دقت کنید محلولپاشی نباید در مقابل تابش آفتاب انجام بشه چون ممکنه به گیاه آسیب برسه.

  12. فائزه گفته:

    سلام ممنون از آموزشهای مفید شما .
    ما توی حیاط درخت انار داریم متأسفانه شته بهش زده و خیلی زیاد شدند شته ها ، به شکلی که بعضی قسمتهای برگهای درخت داره به سیاهی میزنه ، میشه راهنمایی کنید چکار میشه کرد ؟ چون درخت داره میوه میده نمیخواهیم سم شیمیایی بزنیم .
    خیلی ممنون .

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      اولین و ساده ترین راه اینه هر چند وقت با فشار آبپاشی کنید تا تعدادیشون شسته بشن. میتونید از صابونهای محلولپاشی هم به همراه آبپاشی استفاده کنید و این عمل رو دو تا سه بار میتونید انجام بدید با فاصله ای چند روزه تا علاوه بر شسته شدن شته ها صابون اونها رو تا حدی دور کنه و از نفوذ در گیاه تا حدی جلوگیری میکنه و این حالت لیزمانندی که داره از تجمع و تراکم اونها کم میکنه. البته تمام محلولپاشی ها رو صبح زود یا عصر و غروب انجام بدید زمانی که آفتاب روی درخت نباشه.
      علاوه بر این گیاه رو با کودهای پتاسیم بالا کوددهی کنید و یکی دو وعده تا زمان برداشت کود کلسیم یا کودهای حاوی کلسیم هم بصورت محلولپاشی بهش بدید.
      پاجوشهای آلوده رو هم که باید یکی دو ماه پیش حذف میشد اگر هنوز هست قطع کنید.

  13. ژزف گفته:

    من داخل حیاط گل رز دارم متأسفانه هر سال شته ها نمیزارن گل ها خوب رشد کنن میخواستم راهنمایی کنید منو در ضمن من در استرالیا زندگی میکنم

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      در رابطه با شته یک آفت اپیدمی هست و چون توسط مورچه ها روی گیاه جاگذاری میشه اغلب اوقات تو حیاط دیده میشه و ممکنه هر چند ماه مجدد سر و کلشون پیدا بشه و این یک حقیقته، البته این شته ها اغلب در بهار خودشون رو نشون میدن چون برگهای تازه رو بیشتر دوست دارن و راحتتر میتونن ازش تغذیه کنند.
      در مراحل اولیه که تعدادشون خیلی کمه میتونید هرزگاهی با فشار آب رو روی گیاه بگیرید تا بریزند و حتی از محلول سرکه و آب هم میتونید روی اونها اسپری کنید تا تعدادشون کمتر بشه. صابونهای محلولپاشی نیز کمک کننده هستند و اگر محلول در آب اسپری بشن معمولا شته ها رو دور میکنند و چون لیز هست شته ها به راحتی نمیتونند روی برگ و ساقه ها قرار بگیرند. اما اگر تعداد خیلی بیشتر شد میتونید از سمومی مثل دیازینون و مالاتیون و کنفیدور(ایمیدیاکلروپراید) استفاده کنید که البته کنفیدور بهتره و دو وعده یا سه وعده با فاصله 3 یا 4 روزه اگر اسپری بشه روی گیاه معمولا تا مدتها میتونه کمک کنه این حشرات روی گیاه فعالیت نکنند.

  14. علی گفته:

    سلام خسته نباشید
    من روی گیاهام ( سیفی جات کاشتم) حشره هایی شیبه شته ولی سفید و ریز که پرواز میکنن گذاشته همینطور حشره ای شبیه مگس ولی خیلی ریز لطفا راهنمایی کنید چه طوری باید اینارو از بین ببرم
    حشره سفید روی برگها میشینن و اون شبیه مگسا داخل گلدان روی خاک ممنون میشم راهنمایی کنید

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      اون حشره سفید رنگ مگس سفید هست که میتونید سمومی نظیر مالاتیون یا کنفیدور برای از بین بردنشون استفاده کنید و در کنار گیاهان چسب زرد حشرات نصب کنید تا بهش بچسبند.
      در رابطه با مگسهای مشکی هم میتونید از سمومی مثل آیکون 10 یا سوین بصورت آبیاری استفاده کنید و حتی میتونید از همون سم کنفیدور یا مالاتیون هم بصورت آبیاری در خاک استفاده کنید. البته در گلدانهای فضای باز خیلی نیاز نیست برای از بین بردن مگس مشکی از سم استفاده بشه و معمولا با اصلاح آبیاری اگر اجازه بدید خاک کمی خشک بشه به مرور کم میشن ولی در مکانهای سرپوشیده حتما بهتره از سم استفاده کنید برای مگس مشکی.
      دقت کنید در صورتی که از سم مالاتیون استفاده میکنید تا دو هفته محصول برداشت و مصرف نشه و اگر از کنفیدور استفاده کردید تا سه هفته حدود 22 روز محصول برداشت و مصرف نشه چون سم در محصول میمونه در این مدت.

  15. مظاهری گفته:

    درود بر شما و سایت وزین جنابعالی. متاسفانه به معضلی برخوردیم که نمونه اش را در پیامهای هیچیک از دوستان نه فقط در این سایت،بلکه حتی در کل اینترنت نیز نیافتیم.
    از درختی مقابل پنجره اتاق،چند شاخه نازک و پر از برگ جدا و در آکواریوم محل نگهداری دو عدد همستر گذاشتم،بی هیچ دلیلی و شاید برای دیدن واکنش همسترها.حدود ۱۰ روز بعد و بعلت خارش دیوانه وار همسترها،مشکوک شده و متوجه جمعیتی بالغ بر چند میلیارد موجود بسیار ریز در چند سایز مختلف درون آکواریوم شده و ناگهان دریافتم که تمام اتاق نیز در محاصره این حشرات درآمده ،حشراتی که حتی در آن لحظه نمی‌دانستم از چه نوعی هستند و از کجا آمده اند! بسرعت اسپری حشره کش تهیه و پس از خارج کردن همسترها،داخل آکواریوم و اتاق اسپری نمودم.بگذریم که حشرات داخل آکواریوم را پس از سه بار اسپری و به میزان نیمی از آنها را توانستم نابود کنم و باقی را زنده بیرون انداختم.ناگفته نماند که پوشش محل زندگی همسترها داخل آکواریوم را با کاه (علوفه خشک) پر کرده ام.سپس ظاهرا حشرات نابود شده،اما تمامی ۴ نفر اعضای خانواده،بطرز وحشیانه ای گویا توسط حشرات گزیده و دچار خارش دردناکی شدیم که بعلت عدم جلوگیری از خاراندن،کلا تمام بدنمان را زخم و دچار خونریزی نمودیم که البته هنوز ادامه دارد. از آن ماجرا دو هفته گذشت و دیشب متوجه همان ماجرای تکراری هجوم به اتاق و آکواریوم شدیم.روز از نو روزی از نو! با وجود اینکه تمام آکواریوم را سری اول،کاملا تخلیه و شسته و ضد عفونی کرده بودیم.دیشب البته باقیمانده اسپری را مجدد به اتاق و آکواریوم زده و با افراشتن پرچم سفید برای حشرات مهاجم،کاملا تسلیم شدیم. لحظاتی قبل با ناامیدی جستجویی در گوگل نموده و پس از حدود نیم ساعت و بدون نتيجه ناگهان به سایت شما برخوردم و اکنون تنها امید بنده و خانواده،جنابعالی و راهنمایی شماست. ضمنا با کمی مطالعه و جستجو دریافتیم که حشرات مذکور یحتمل شته هستند.لیکن بسیار عجیب است که هیچ نمونه ای از گزارش یا توضیح اینگونه تهاجم شته به منازل در اینترنت ثبت نشده است.خواهشمندم ما را یاری نمایید تا از این مشکل دیوانه کننده و معضل سرسام آور که تمامی زندگی مان را تحت الشعاع خود قرار داده،رهایی یابیم. قطعا لطف جنابعالی را بی جواب نگذاشته و مدد و یاری جنابعالی را جبران خواهیم نمود.تنها به نشانه سپاسگذاری و لاغیر…
    پاینده باشید و پایدار
    منصور مظاهری

    • تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بینهایت از محبت و لطف جنابعالی سپاسگزارم
      اول اینکه بهتره عکس آفت رو بنده ببینم که میتونید در واتساپ فروشگاه پیام بگذارید.
      اما با توجه به مواردی که فرمودید من بعید میدونم شته باشه چون شته ها تا این حد مهاجم نیستن و اصلا سرعت سرایت و رشد اونها بسیار کند و پایینه ضمن اینکه انسان رو نمیگزند و به راحتی از بین میرن.
      عکس بفرستید اگر بتونم کمک کنم و اگر هم تشخصیص داده نشه بهتره نمونه یا عکس حشرات رو به یک دامپزشک نشان دهید چون بیماری ها و حشراتی وجود دارند که بروز آنها در میان انسان و برخی پستانداران مشترک و یا قابل سرایت هستند. امیدوارم این مشکل سریعتر حل بشه شاید اگر حشره شناسایی بشه با سمی که متناسب با نوع اون باشه به راحتی از بین بره.

  16. مظاهری گفته:

    جناب تاجیک، سپاس از اینکه بلافاصله پاسخگو بودید. اما این حشرات بقدری ریز هستند که با چشم هم بزور میتوان آنها را دید. چه برسد به عکس انداختن که قطعا در عکس چیزی مشاهده نخواهد شد. اما دقیقا همانهاییکه هستند که در اولین عکس در سایت شما در همین صفحه قرار گرفته. دسته ای از آنها در روی برگ. شک ندارم که همانها هستند.

    • تاجیک گفته:

      سلام و درود
      خواهش میکنم، سلامت باشید
      بله با توجه به فرمایش شما در عکس دیده نخواهند شد.
      شته برای انسان مشکل زا نیست بهمین خاطر شک دارم شته باشه اما برای شته سمهایی مثل کنفیدور خوب جواب میده. چون مورد شما برای استفاده در داخل منزل هست و برای سلامتی ما هم طبیعتا این سموم شیمیایی مضر هستش به ذهنم رسید که از سمهای پایه ارگانیک مثل سم پالیزین یا تند اکسیر اگر مایل بودید تست کنید شاید به امید خدا جواب داد.

  17. ااا گفته:

    سلام وقت بخير براي باغي كه 60 تا نهال انواع ميوه داره موندم كه روغن چريش استفاده كنم ياسركه و آب. ممنون ميشم راهنمايي كنيد
    واينكه درصورت استفاده از سركه ميشه صابون بنفشه طبيعي باهاش حل بشه واستفاده كرد؟

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بنده تخصصم گیاهان زینتی و آپارتمانی هستش و در رابطه با درختان میوه پیشنهاد میدم با کارشناس باغی و باغبانی مشورت کتید در درجه اول
      اما بطور کلی استفاده از روغن رو در این زمان پیشنهاد نمیدم و بهمراه سرکه و آب هم صابون محلوط نشه ترجیحا
      اگر میخواید از روشهای طبیعی استفاده کنید مخلوط سرکه و آب و یا استفاده از صابونهای محلولپاشی مخصوص درختان میتونه مفید باشه در کنار این تغذیه صحیح درختان هم در مقاومت گیاهان و کاهش بیماریها و آفات نقش ویژه ای داره

  18. سماسادات اشرفی گفته:

    سلام مطالب بسیار مفید بودواز این که وقت میگذارید وجوابگوی سئولات هستید ممنونم. یک دانه درخت انارچند ساله در حیاط داریم که هرسال گلهای زیادی میده ولی بعد از مدتی میریزه امسال دچار آفت شته شده اگرهر ۴روزیکبارمحلول سرکه سفیدو آب روی آن اسپری بشه مفید واقع میشه؟! وریزش گلها رو با چه روشی درمان کنم. آبیاری باید چند بار در هفته ودر چه زمانی از روزانجام بشه؟

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      نظر لطف شماست
      در ابتدا پیشنهاد میدم با کارشناس باغبانی هم مشورت کنید چون بنده تخصص اصلیم گیاهان آپارتمانی هستش. اما توصیه های عمومی میکنم خدمتتون که خالی از لطف نیست.
      گیاه انار از نظر جاگذاری و محل کاشت میبایست در محلی آفتابگیر کشت بشه و آفتاب کامل دریافت کنه در طول روز که این خودش نکته مهمی هستش در پرورش این درخت میوه.
      به بحث تغذیه اهمیت بدید کمبودها گاهی باعث کاهش باردهی و رشد میشه و بسیار مهمه. در زمان تورم جوانه ها در اواخر زمستان قبل از باز شدن جوانه ها کود فروت ست محلولپاشی بشه و با هیومیک اسید آبیاری بشه، بعد از جوانه زدن برگها کود 20-20-20 بهمراه کود ریزمغذی(میکرو) محلولپاشی یا آبیاری بشه، بعد از ریزش کامل گلبرگها و تشکیل میوه محلولپاشی کود کلسیم بود و آبیاری با کود هیومیک اسید پیشنهاد میشه، اندازه میوه گردویی شد و کمی حجم گرفت بد نیست کود گوگرد کمی یا بصورت آبیاری یا بصورت محلولپاشی مصرف بشه، در زمان درشت شدن میوه ها کود پتاسیم بالا مثل 36-12-12 بهمراه آمینو اسید یا کود جلبک محلولپاشی یا آبیاری بشه،در زمان تغییر رنگ و نزدیک شدن به زمان برداشت هم میتونید با کود پتاسیم بالا مثل 36-12-12 یا کود سولوپتاس هم کوددهی کنید و بعد از برداشت میوه مجددا کود فروت ست محلولپاشی بشه. این یک برنامه تقریبا تخصصی هست اما شما در حد فروت ست و هیومیک اسید و 20-20-20 و ریزمغذی و 36-12-12 هم استفاده کنید کار راه اندازه.
      آبیاری بستگی به جنس خاک و شرایط اقلیمی داره اما بصورت عمومی هفته ای یک یا دو بار کافیه خصوصا در زمان باز شدن گلها از آبیاری بیش از حد خودداری کنید. زمان آبیاری هم صبح زود یا غروب میتونه مناسب باشه هرچند که خیلی حساسیتی به این موضوع فعلا نداریم. اگر شته ها کم باشن با آب و سرکه یا شستن درخت با آب پر فشار ممکنه اثر کنه اما اگر آفت طغیان کرده باشه و خیلی زیاد باشه مجبوریم از آفت کشهای شیمیایی مثل کنفیدور استفاده کنیم البته دقت کنید اگر گیاه روی گل باشه و گلها باز شده باشن باید صبر کنید تا گل برگها بریزن و میوه کوچیک شکل بگیره بعد سمپاشی کنید.

  19. هدیه گفته:

    سلام ممنون از اطلاعات خوبتون
    در باغچه منزل گیاه نعناع داریم که مدتیست برگهایش جمع شده دقت کردم دیدم زیر برگها موجودات ریز تیره رنگ هستند اگر محبت کنید راهنمایی بفرمایید ممنون میشم

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      ممنون از لطف شما
      برای نعناع با توجه به اینکه خوراکی هست ترجیح اینه که از سموم شیمیایی استفاده نشه مگر اینکه شرایط حاد باشه
      در حال حاضر برگها و ساقه ها رو با آب پرفشار بشویید و از محلول آب و سرکه یا محلول آب و یکی دو قطره مایع ظرفشویی هم میتونید استفاده کنید و روی گیاه یکی دو مرتبه اسپری کنید تا حشرات دفع بشن.
      با توجه به اینکه این گیاه ریشه های قوی داره و دائما در حال رشد هست بهتر اینه که اصلا ساقه ها رو از چند سانتی خاک ببرید و برگ و ساقه ها رو دور بریزید و صبر کنید تا مجددا ساقه و برگ بزنه و درواقع به این ترتیب حشرات حذف فیزیکی میشن.

  20. اسماعیل زاده گفته:

    سلام. وقتتون بخیر. ممنون از مطالب و توضیحات مفید سایتتون. من امسال توی تراس خونه چند گلدان بزرگ سبزیجات کاشتم که هم نگهداری و هم استفاده از محصولات ارگانیکش واقعا لذت بخشه. متاسفانه چند روزی هست که جعفری و ریحانهاحالت چسبنده و شیره ای پیدا کردن و در ساقه جعفری و پشت برگ ریحانه حشرات سبز کوچیکی وجود دارن. لطف می فرمایید بگید که چطور می تونم اونها رو از بین ببرم که ارگانیک بودن سبزیجاتم هم حفظ بشه؟

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر، نظر لطف شماست
      اول میتونید یکی دو قطره مایع ظرفشویی در آب حل کنید و دو مرتبه در طی هفته بهشون اسپری کنید اگر برطرف شد که عالیه اگر نشد با توجه به اینکه اغلب این سبزیجات چند بار میشه ازشون برداشت کرد بنابراین ساده ترین راه اینه که یکبار از قسمتهای پایین تر برداشت انجام بدید و قسمتهای خراب رو بردارید و بعد از اون کمی محلول سرکه و آب روشون بپاشید تا کمی کمک کنه آفت ها دفع بشن حتی با آب پر فشار میتونید بشورید گاهی و این هم کمک کننده است.

  21. حسین گفته:

    سلام خسته نباشید
    ببخشید من یه گل بنجامین آوردم داخل گلخونم گل رشد خیلی کمی داشت وبرگاش میریخت دیشب متوجه شدم داخل خاک گلدان پراز پشه های سفید رنگ بود بعد خاک گلدان رو عوض کردم پراز کرم بود
    امکان داره بقیه گل ها هم گرفته باشن
    بعد اینکه من یک گل شفلرا وبنجامین دیگه هم داشتم الان دیدم شته های قهوهای رنگ پشت برگ ها هست چجوری بای اونارو ازبین ببرم ممکن از این گل گرفته باشن
    و برای اینکه متوجه بشم بقیه گل هاهم در سلامت هستند چه کار کنم؟

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      سلامت باشید بهتر بود قبل از تعویض خاک با سم آبیاری میکردید تا از بین برن و در نهایت اگر نشد سراغ تعویض خاک میرفتید چون بنجامین حساسه و به هر تغییری واکنش نشون میده
      بله امکان داره دیگر گیاهان هم داشته باشن بنابراین برای پیشگیری میتونید به همشون سم بصورت آبیاری بدید.
      در رابطه با شفلرا و بنجامین هم میتونی از سایت سم کنفیدور تهیه کنید و براشون مصرف بفرمایید.
      در ادامه درمان کوددهی متناسب با نوع گیاه رو هم فراموش نکنید تا تقویت و مقاوم تر بشن.

  22. هادی گفته:

    سلام خسته نباشید
    من توی باغچه یک درخت بِه دارم 5 ساله هست
    سال اول 5 تا میوه داد و همه چی خوب بود ولی الان دوسال هست از جایی که درخت گل میده شروع میکنه به خشک شدن و حدود 10سانت از جایی که گل داده برگ ها و شاخه شروع به خشک شدن میکنه به نظرتون مشکل چیه و سرکه سیب جواب میده؟

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام دوست عزیز
      سلامت باشید
      بنده تخصص اصلیم گیاهان آپارتمانی هست و بحث درختان میوه گستردگی زیادی داره و باید عومل زیادی بررسی بشه
      سرکه برای زمانی که آفت های سبک داشته باشه مصرف میشه و اصلا باید دید این درخت آفت داره یا نه
      اول ببیند علائمی مشکوک مثل تار، حشرات ریز،ترشح یا حتی سوراخ روی درخت میبینید یا نه تا با دقت بیشتری بشه راهنمایی کرد
      در ضمن اگر خاک باغچه بیش از حد رسی و سنگین باشه هم میتونه باعث این مورد بشه
      شاخه های خشک رو هرس کنید و گیاه رو تقویت کنید

  23. علی رضا گفته:

    سلام وقت بخیر
    از این محلول میشه به درخت گوجه‌ سبز
    زد ؟؟ به هر درخت چه مقدار محلول زد
    مقدار سرکه و صابون آب رو بگید ممنون

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بله میشه استفاده کرد .
      در رابطه با میزان مصرف سرکه هر کس برحسب تجربه پیشنهادی ممکنه بده اما حدود یک استکان در یک لیتر آب به نظر میرسه خوب باشه.
      در رابطه با صابون هم بهتره از صابونهای کشاورزی استفاده کنید که روی بسته دوز مصرف درج شده.
      البته سرکه زمانی که شته ها کم باشه جواب میده در صورتی که طغیان کرده باشن و زیاد باشن و برگها تغییر شکل داده باشه ناچار باید از سموم شیمیایی کمک بگیریم.

  24. پیمان گفته:

    سلام خدا قوت بخاطر زحماتتون و پاسخ گویی،
    جناب تاجیک،چندی پیش یه کورتون برگ انجیری گرفتیم،و از چندروز بعدش با حرکت بدونه علت گیاه همه چی شروع شد،از فردا حشراته ریز که قابل دید نبودن اما قدرت پرواز داشتن،داخله خونه پخش شدن،و مشکل شروع شد،متاسفانه ولقعا تهاجمی برخورد میکنه،تاالان ۳بار خونرو سم پاشی کردم با تارومار و کامن خیلی کم شدن اما نتونستم ریشه کن کنمشون و دوباره بعد چند روز زیاد میشدن،رنگه این حشره تو یه مقطعی نارنجی میشه شبیه به مورچه البته شبیه که میگم تفاوت داره،شبیه یه ۸پای خیلی ریز میمونه،اینا میتونن همون هزار پاهای کوچیک داخله خاک که رایجه باشن؟؟اگه آره احتماله آلوده شدنه بقیه گلدونا هم هست،
    لطفا راهنمایی کنید چون واقعا کلافه هستم.از این موجود هرچی گیاه تزئینی هست.

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      خواهش میکنم
      حقیقتا مورد خاصی هست اینکه هم پرواز میکنند و هم در حجم بالا گسترده میشن و با توجه به چیزهای که فرمودید باید تامل بیشتری بشه.
      هر چند کار سختی هست اما اگر بتونید یک عکس از حشره بدید شاید بهتر بتونم کمکتون کنم.
      برای ریشه کن شدن باید بدنبال منشاء اصلی بود تا بشه کامل دفعشون کرد.
      در ابتدا خاک گلدانها رو کمی زیر و رو کنید و بررسی کنید که آیا این حشرات از خاک هم بلند میشن یا نه.

  25. هادی گفته:

    سلام و خداقوت ممنون از پاسخگویی شما

    شته رو از روی میوه کیوی چطور میشه پاک کرد؟
    میوه برداشت شده کیوی یا میوه ای که روی درخت هست؟ تشکر از شما

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      ممنونم
      کیوی قبل از برداشت اگر سمپاشی بخواید میتونید از سموم کنفیدور یا پریمور استفاده است اما اگر بخواید سم استفاده نکنید میتونید از صابونهای محلولپاشی بهمراه کودهای پتاس بالا استفاده کنید. سرکه در شرایطی که خیلی آفت کم باشه شاید جواب بده اما در صورت تراکم بالای آفت جوابگو نیست.
      بعد از برداشت هم که شستشو میوه میتونه خوب باشه.
      البته به عنوان نکته کلی دقت کنید هر گونه سمپاشی و محلولپاشی در دوره گلدهی درخت و زمانی که میوه شکل نگرفته و گلبرگها کامل نریخته مجاز نیست.

  26. زارعی گفته:

    با سلام و تشکر از راهنمایی هاتون
    ببخشید بنده در حیاط خونه تعدادی نشاء فلفل کاشتم و بعد از مدتی متوجه شدم برگ های نشاء ها پژمرده و یا قسمتی از برگ خورده شده، با بررسی که کردم نشانه ای از شته یا کرم ندیدم، برابر راهنمایی های شما در چند روز( هر دوروز یکبار) مخلوط سرکه و آب اسپری کردم ولی فایده ای نداشت، لطفاً راهنمایی کنید از چه آفت کشی باید استفاده کنم.
    نمیدونم اگه بشه عکس گیاه رو بفرستم کاملا متوجه منظور بنده میشوید.
    با تشکر از شما و دلسوزی های شما.

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بله عکس گیاه رو میتونید بفرستید ببینم
      اگر خوردگی وجود داره و زیاد میشه احتمال داره لاور برگخوار وجود داشته باشه که در این صورت میتونید از سمومی مثل دیازینون یا مالاتیون استفاده کنید و ترجیحا غروب سمپاشی برای این آفت انجام بگیره
      اما در مورد پژمردگی اگر بر طرف نشد باید موارد دیگه ای مثل آبیاری ، محل کاشت و وجود بیماری های قارچی و … هم بررسی بشه

  27. مهدی گفته:

    سلام من یک عدد گل شاه پسند دارم امروز دیدم یک موجودات خیلی ریز سفید رنگ روی برگ هایش هستند کمی با دست برگ ها رو تکون دادم دیدم پرواز کردن ولی باز اومد نشستن روی گل آیا محلول سرکه و آب رو بپاشم روی برگ هایش خوبه تا اینا از بین بروند

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      احتمال خیلی زیاد مگس سفید هستند
      با آب و سرکه کم میشن اما ممکنه ریشه کن نشن البته محلول آب و صابون رو هم تست کنید شاید بیشتر جواب بده
      اگر این روشها جواب نداد بعد بهتره از سمومی مثل کنفیدور یا دیازینون استفاده کنید و در کنار این در کنار گیاه چسب زرد حشرات آویزان کنید

  28. امید قزوین گفته:

    سلام. ممنون ک راهنمایی می‌کنی. داداش محلول سرکه‌صابون‌آب بعد اینکه شته‌رو نابود کنه، دوباره اون بوته به حالت عادی برمیگرده؟؟

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام
      وقت بخیر
      این روش فقط در مراحل اولیه جوابگو هست و تا حدی کمک به کنترل میکنه در این صورت امکان رسیدن به یک وضعیت مطلوب در گیاه امکان داره اما اگر شته طغیان کرده باشه مجبور به مصرف سموم هستیم و دیگه این روش مناسب محسوب نمیشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *