روش کاشت دستنبو چگونه است؟

روش کاشت دستنبو چگونه است؟

کاشت دستنبو در ایران سابقه بسیار طولانی دارد. حتی در برخی از منابع اولین تولید کننده و سرمنشاء اصلی بذر دستنبو به ایران بازمی‌گردد. البته ناگفته نماند که هندی‌ها هم در مورد این نوع از بذر صیفی جات ادعاهایی دارند و مبدأ اصلی آن را کشور خودشان می‌پندارند. فارغ از محل تولد بذر دستنبو این صیفی به دلیل خاصیت‌های بسیار خوب و عطر و بویی که دارد در میان ایرانی‌ها بسیار محبوب شده و مزه آن نیز معمولاً به مذاق همه خوش می‌آید. کشت این محصول و استفاده از میوه آن می‌تواند تا مقدار زیادی گرمای کشنده و غیرقابل‌تحمل تابستان‌های ایران را قابل طاقت نماید. کاربران زیادی هم در ایران مزارع خود را برای کاشت دستنبو اختصاص داده و از این صیفی برای کسب رزق و روزی خود استفاده می‌نمایند.

کاشت دستنبو به عنوان یک شغل جانبی نیز برای کسانی که دارای باغچه و زمین‌های کشاورزی هستند نیز رواج دارد؛ اما کشت این بذر صیفی جات دارای حساسیت‌هایی نیز می‌باشد که در صورت عدم توجه به آنها، میوه خوبی نصیب کشاورز نخواهد شد. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی دقیق روش کاشت دستنبو و نحوه آماده سازی شرایط برای باردهی آن بپردازیم تا از این طریق کاربران با یک محصول عالی برای کشاورزی آشنا شده و در صورت صلاحدید کشت این بذر را در زمین‌های مزروعی خود آغاز نمایند. در ادامه با اطلسی‌ها همراه بمانید.

در انبار موجود نمی باشد

بذر صیفی جات

بذر دستنبو

20,000 تومان
75,000 تومان650,000 تومان
20,000 تومان320,000 تومان
10,000 تومان700,000 تومان

مشخصات دستنبو

قبل از پرداختن به روش‌های کاشت دستنبو ابتدا بایستی با مشخصات گیاه این بذر آشنا شوید. با این آشنایی هم می‌توانید در خرید بذر دستنبو و کشت آن بهتر تصمیم‌گیری کرده و هم در صورت اقدام برای کشت بهترین زمان را برای برداشتم محصول پرخاصیت در نظر بگیرید.

گیاه دستنبو از جمله گیاهانی است که به صورت رونده روی زمین رشد می‌نماید. ساقه‌های نرم این بذر به سرعت روی زمین رشد کرده و می‌توانند مساحت قابل توجهی از باغچه را به رنگ سبز در بیاورند. میوه دستنبو ابتدا با گل‌هایی به رنگ زرد در قسمت‌هایی از ساقه نمایان می‌شود. سپس میوه کم‌کم رنگ عوض کرده و سبز و در نهایت به رنگ‌های ترکیبی زرد و قهوه‌ای تبدیل می‌شود. سایر میوه خیلی بزرگ نبوده و تقریباً می‌توان آن را با یک دست در اختیار گرفت.

یکی از نشانه‌های اصلی میوه دستنبو عطر و بوی بسیار عالی است. کاربران می‌توانند از این نشانه حتی برای زمان مناسب برای برداشت محصول نیز استفاده نمایند. ساقه‌ها به صورت کروی رشد کرده و گیاه نیز معمولاً یک ساله کشت می‌شود. گیاه دارای ساقه‌های گوشتی است که با فشار یک دست می‌توان این ساقه‌ها را له کرد.

روش‌های کاشت دستنبو

بذر دستنبو از جمله بذرهایی است که حتی می‌توان آن را در گلدان نیز پرورش داد. با این حال در ادامه قصد داریم تا نکات مهم مربوط به کاشت دستنبو را با هم مرور نماییم.

آماده سازی خاک

در اولین مرحله از کاشت دستنبو بایستی شرایط خاک را برای کشت آن آماده نمایید. بهترین خاک برای رشد این بذر خاک‌های نرم و ریز دانه است. از این رو در صورت شخم زدن، بایستی خاک را باید کاملاً نرم کرده و خرد کنید. از این گذشته استفاده از کودهای غنی سازی خاک نیز برای آماده نموده خاک مناسب برای کاشت بذر دستنبو لازم است. خاک‌های لومی، شنی و رسی بهترین و مناسب‌ترین خاک برای کشت این بذر می‌باشد. البته مهم‌تر از نوع خاک، فراهم نمودن شرایط زهکشی مناسب برای خاک است. با توجه به اینکه گیاه به صورت رونده رشد کرده و میوه نیز روی زمین قرار می‌گیرد، نبود شرایط زهکشی مناسب می‌تواند باعث پوسیده شدن میوه‌ها قبل از رسیدن آنها شود.

50,000 تومان465,000 تومان
در انبار موجود نمی باشد
15,000 تومان80,000 تومان
65,000 تومان350,000 تومان
65,000 تومان700,000 تومان

آماده سازی بذرها

بعد از آماده نمودن خاک بستر مناسب و یا به صورت همزمان بایستی بذرها را نیز برای کشت آماده نمایید. برای اینکه بذرها در دل خاک راحت‌تر و سریعتر رشد نمایند ابتدا باید آنها را به مدت 12 تا 24 ساعت در آب ولرم خیس نگه دارید. این امر باعث می‌شود تا خواب زمستانی بذرها شکسته و آنها نرم و آماده رشد شوند. با خیساندن بذرها زمان لازم برای سر برآوردن جوانه‌ها از دل خاک کمتر خواهد شد.

کجا بکاریم؟

یکی دیگر از نکات کاشت دستنبو مربوط به انتخاب مکانی مناسب برای کاشت آن می‌باشد. باید در نظر داشته باشید که گیاه برای رشد نیاز به نور مستقیم و زیاد خورشید داشته و در صورت نبود نور مستقیم میوه‌ها به رشد مطلوب نخواهند رسید. از این رو مکانی از باغچه را انتخاب نمایید که در طول روز نور خورشید را در بر داشته باشد.

روش‌های کاشت دستنبو

کاشت بذرها در خاک

بهترین و مناسب‌ترین عمق برای کشت بذرها در دل خاک، عمق 1 تا 3 سانتی‌متری است. این بذرها را باید در فواصل 50 تا 70 سانتی‌متری از هم باید بکارید. همچنین می‌توانید در هر سوراخ از چند بذر دستنبو استفاده نمایید.

آبیاری بذرهای در خاک

تا قبل از بیرون آمدن جوانه‌ها از دل خاک باید مراقب باشید تا به هیچ وجه سطح خاک خشک نشود. بذرها برای رشد نیاز به آب داشته و در صورت خشک شدن خاک ممکن است بذرهای تشکیل شده از تخم گیاه نیز از بین بروند. دقیقاً از همین روش‌ها می‌توانید برای کاشت دستنبو در گلدان نیز استفاده کنید.

بعد از اینکه جوانه‌ها از دل خاک بیرون آمدند، نیاز آبی گیاه کم شده و دیگر نیاز به آبیاری خیلی زیادی نخواهید داشت. حتی می‌توانید از تکنولوژی آبیاری قطره‌ای نیز برای آبیاری این محصول استفاده نمایید.

دمای مناسب

دمای بهینه برای کاشت دستنبو نیز دمای 22 تا 30 درجه است. از این رو بهترین فصل برای این کاشت آن بهار و تابستان می‌باشد.

برداشت میوه

ساقه‌های دستنبو در زمان رسیدن میوه حدود 100 سانتی‌متر رشد می‌نمایند. برای برداشت میوه‌ها نیز می‌توانید از یک چاقو استفاده نمایید.

به دلیل اهمیت و طرفدارانی که این میوه به دلیل خاصیت بسیار بالا دارد، کشت دستنبو می‌توانید هم برای استفاده خانگی و هم برای کسب درآمد انتخابی بسیار ایدئال برای کاربران باشد. از طرفی راحتی و آسانی کشت آن نیز نسبت به سایر بذر صیفی جات و بذرها نیز جذابیت کشت آن را چند برابر نموده است.

2 دیدگاه برای “روش کاشت دستنبو چگونه است؟

  1. بهنام گفته:

    سلام ، من یکماه پیش چندتا بذر دستنبو تو باغچه حیاط کاشتم ، دوتا از بذرها سبز شد ، یکی از بوته ها بیشتر از یک متر رشد کرده و چهارتا دستنبو داره که یکیش اندازه تخم مرغ هست و سه تا دیگه کوچکترن ، بوته دوم هم تازه گل کرده.
    چسبز باشید .

    • محمد تاجیک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بسیار عالی که این بذر رو کشت کردید و امیدوارم پر محصول باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *